Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Barca, pomoč prosim

Barca, pomoč prosim

Barca lepo te prosim za eno pomoč, če gre.

Zanima me, če lahko neko društvo deluje če nima TRRja? Torej lahko dela z fizičnimi in pravnimi osebami? Lahko izdaja ponudbe pravnim in fizičnim osebam, se oglašuje po objektih,…? In seveda svoje usluge tudi kasira?

Sicer nisem Barca…ampak ne, ne more…

me prav zanima, kako si predstavljate takšno poslovanje…
sploh, ker očitno ciljate samo na pridobitno dejavnost…

my best guess je ta, da morate spoštovati določbe pravilnika… ki pravi, da ne morete imeti gotovinskih transakcij nad 50 EUR… in da brez TRRja sploh ne morete poslovat

(2) Prav tako ni dovoljeno ustanoviti društva, katerega namen je ustvarjanje dobička ali društva, katerega izključna dejavnost je pridobitna dejavnost, niti ni dovoljeno delovanje takšnega društva.

Kam bo prejemalo denar, če nima TRR?
Seveda rabi društveni račun.

Pa pazite, da se boste ukvarjali s tem, za kar ste registrirani. In ločujte pridobitne in nepridobitne prihodke … skratka, vsaj en posvet s kakim rač.servisom bo potreben.

Ne vem sicer zakaj, ampak sem dobila občutek, da gre tukaj za eno obstoječe društvo, ki naj bi delovalo takole mamo mimo – pa je nekoga zmotilo….Se motim? Če se nekdo pripravlja na ustanovitev društva, pa tako kot pravi Barca – bo treba še marsikaj vprašat in preštudirat.

Obstaja kak zakon mogoče v katerem to piše?

Meni je to vse jasno, imam registrirano dejavnost po reglcih, no zdaj pa se je pojavilo to društvo in želim prit zadevi do dna. Laično vem, da to ni mogoče, ampak oni delajo na tak način že cca 6 mesecev, zdaj pa se mešajo še v moj posel… in bi res rada zagotovo vedela čimveč okoli tega, preden zarobantim

Za začetek Zakon o društvih, Pravilnik o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti..

Sem imela očitno kar pravi občutek. Verjetno bi morala najprej preveriti, če je društvo res registrirano (se dogaja, da ni in delajo popolnoma na črno), potlej pa mogoče kakšna prijava na tržno, davčno.
Društvo se mora pri svojem delovanju držati, poleg zakona o društvu, tudi marsikaterih drugih pravil, ki veljajo za vse pravne subjekte. Med drugim je to tudi poslovanje preko transakcijskega računa.

Sem imela očitno kar pravi občutek. Verjetno bi morala najprej preveriti, če je društvo res registrirano (se dogaja, da ni in delajo popolnoma na črno), potlej pa mogoče kakšna prijava na tržno, davčno.
Društvo se mora pri svojem delovanju držati, poleg zakona o društvu, tudi marsikaterih drugih pravil, ki veljajo za vse pravne subjekte. Med drugim je to tudi poslovanje preko transakcijskega računa.[/quote]

Je registrirano pri Ajpesu in ko gledam Bizi .si, piše tudi da posluje. Zato mi vse skupaj ni najbolj jasno.

sem prebrala zakon, ampak o tem kar me zanima ne piše nič.

Veš včasih pa le ne veš vsega. In verjamem, da ti ni všeč, ker se mešajo v tvoj posel. A za kakršnokoli ukrepanje boš rabila malo več podatkov. Previdno.

tega se zelo zavedam, zato tudi sprašujem, samo očitno nihče ne ve konkretnega odgovora.
Ga veš morda ti? kakšen namig?

tega se zelo zavedam, zato tudi sprašujem, samo očitno nihče ne ve konkretnega odgovora.
Ga veš morda ti? kakšen namig?[/quote]
Kako naj mi vemo, če ne poznamo zadeve. Kako naj jaz vem kako nekdo posluje. In kako veš ti? Na podlagi besed ali imaš kakšne konkretne dokaze. Razen tega, da ti delajo konkurenco.
Zato pravim, da previdno.

Z A K O N
O DAVČNEM POSTOPKU uradno prečiščeno besedilo (ZDavP-2-UPB4):
37. člen

Subjekti vpisa v poslovni register Republike Slovenije morajo imeti pri ponudniku plačilnih storitev odprt transakcijski račun.

Mamica hvala! Pa hvala tudi vam ostalie babike! 🙂

In ustanova, ki je s tem društvom naredila pogodbo je v prekršku?

Pravne osebe MORAJO plačila za opravljene storitve in dobaljeno blago nakazovati na transakcijske račune, gotovinska plačila so trenutno možna samo do 50 eur. Torej, če neka pravna oseba samo sklene pogodbo, predvidevam, da še ni v prekršku (ni nujno, da je v pogodbi naveden tudi račun), ko pa pride do plačil, pride tudi do prekrška.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close