BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE – Računovodje POMOČ!!!
V podjetju želijo, da se naresi Pravilnik o blagajniškem poslovanju. Ampak, bolj ko iščem in brskam po nutu….bolj sem v dilemi, ali ga sploh moramo še sploh imeti.
Namreč, z dnem 01.01.2010 je bil ukinjen Pravilnik o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu, novega predpisa pa ministrstvo za finance ni sprejelo. Upošteva pa se sedaj 31. člen Zakonu o davčnem postopku, ki pa tudi ne narekuje, da bi tale pravilnik podjetje morralo imeti…ali pač.
Saj ne vem, ali naj ga spesnem vseeno, ali….. PROSIM POMOČ!!!!
Sem računovodkinja na dopustu, zato si poglejte IKS – v enem od teh je bil objavljen tudi pravilnik:
1. Čižman, M. 2010. Gotovinsko poslovanje. IKS 7-8: 393-398.
2. Čižman, M., in M. Prusnik. 2010. Hramba računovodske dokumentacije pri pravnih osebah. IKS 9: 94-104.
3. Čižman, M., in V. Zupančič. 2010. Blagajniško poslovanje pravnih oseb v negospodarstvu. IKS 9: 55-93.
Če ga nimate naročenega, se dobi tudi v vsaki večji knjižnici.
Lp z dopusta.
Tale IKS že imam….vendar me je vseeno zmotilo dejstvo, da je le ta Pravilnik bil ukinjen s 1.1.2010 in novega ministrstvo ne bo sprejemalo, ker želi poenostaviti zadevo.
Da sestavim pravilnik – od viška glava sicer ne boli, mi je pa vseeno škoda zapravljati čas za nekaj, kar je brez potrebe, ob tem, da imam že itak dela preko glave 🙁 .
Hvala Košarica 22!
Forum je zaprt za komentiranje.