Kaj pomenijo te številke izida podjetja??
Sem že spraševala:
Kaj pomeni ta izid??:
Sredstva________________________________6.306
Kapital___________________________________267
Celotni prihodki___________________________8.833
Čisti poslovni izid obračunskega obdobja_______(2.463) – ta številka je rdeče barve!
Povprečno število zaposlencev na podlagi delovnih ur v ob_____0,00
Delež dolgov v financiranju__________________ 95,77
Kratkoročni koeficient likvidnosti________________0,83
Čista donosnost sredstev___________________(52,08)
Čista donosnost kapitala__________________(1.229,96)
dobila sem odgovor:
…….a mi res ni jasno (ker podjetje malo poznam), v čem je keč teh številk….
A kapitala imajo 267€ in dolgov 95€? Kapital je stanje na računu ali recimo računalnik, printer,….? Kako je lahko donosnost kapitala v minus, če ga sploh nimajo?? Kaj pomeni koeficient likvidnosti, sploh zakaj je tako nizek če sredstev nimajo veliko? Kaj je z zalogami? Kolikor vem bi jih “morali” imeti cca 10.000€ – ali jih torej nimajo ali kje je fora??
Hvala!
Hvala!
kar je rdeče in v oklepaju, je negativni znesek.
izguba je skoraj požrla ves kapital. znesek dolgov ni napisan, napisan je samo procent(!), kar pomeni, da je 95% pasive dolg, to pomeni, da je celotnih dolgov 5.073 k EUR.
kapital ni nobeno stanje na računu, je čisto obračunska postavka, ki trenutno ne pomeni nič.
pa uradno nimajo nobenega zaposlenega.
skratka, firma na poti v propad.
s.p.?
zaloge so na sredstvih, med tistimi 6.303 k evri.
kapital ni nekaj oprijemljivega, kapital ti pove, koliko je še “vreden” delež od lastnika.
premoženje moraš iskat na drugi strani bilance, tam, kjer so sredstva.
dolg je pa vse, kar si komu dolžen. od posojila banke, do računa, ki ga moraš plačat dobavitelju, do obveznosti, ki jih imaš do države.
edino kar dolg ni, je vložek lastnika. to je kapital, katerega pa je izguba že požrla.
– zaloge so upoštevane pri postavki “sredstva” – tj. del aktivne strani bilance stanja.
– kapital je razlika med sredstvi in dolgovi
– vložek direktorja v svoj s.p. niso dolgovi, ampak kapital
– dolg je lahko vse, kar ni kapital, torej tudi obveznosti do dobaviteljev, zaposlenih, države, pa tudi posojila, prejeta z izdajo vrednostnih papirjev in pridobljena na bankah, itd.
Forum je zaprt za komentiranje.