Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Dohodnina – kdo je naredil napako?

Dohodnina – kdo je naredil napako?

Prosim če mi kdo zna pojasniti.

Včeraj mož prejme dohodnino in na obračunu ni otrok. Celo leto 2010 jih je imel v olajšavi, ne razumem kje so izpadli zdaj ven. Posledično naj bi doplačal 1600 €, čeprav sem sama izračunala da naj bi bilo doplačila cirka 170 €.

Za l.2009 je prav tako imel otroke med letom v olajšavi in tudi na obračunu so bili prikazani. Tudi za l.2009 sem sama preračunala in je vse štimalo.

Kdo je naredil napako – DURS ali njegova firma? Ali je dovolj da naredim samo ugovor, ali je to kakšna “drugačna” napaka (sistemska ?).

Najlepša hvala za pojasnilo, ker ne vem ali naj v njegovi službi (servis, ki ga imajo) sploh kaj preverjam kaj so počeli ali je res zamočil DURS.

Bolj verjetno je, da so ga polomili v njegovi službi (do 31.12.2010 bi morali oddati VIRVDC.DAT, podatke o olajšavah za vzdrževane družinske člane), ni pa nemogoče, da je bilo kaj narobe na DURSu. V vsakem primeru pač čimprej oddaš ugovor, pa bo vse OK.

Kdo je kriv je zdaj brez pomena. Oddaj ugovor in to je to.

Pri meni je bilo podobno. Napaka je bila pri DURSu.
Je pa tako, da imajo dacarji vedno prav.
Torej, ne glede na to, da so oni naredili evidentno napako, pritožba ni zadržala plačila dohodnine!!, šele potem mi je bilo vrnjeno preplačano.

oh ne skrbi, pri nas so dva krat zapored pozabili tudi otroke, niso bili krivi v službi ampak DURS.Smo napisala ugovor in je bilo potem vse popravljeno.
Nismo pa nič plačali,smo čakali na drugo odložbo, tako so nam rekli.

pri nas se je durs že 2x zmotil, pozabi to in ono…plačaš res ne, če so ti pa oni dolžni plačati, čakaš pa na denar tudi več kot pol leta!!! Jaz sem dobila vrnjeno dohodnino za lani v začetku letošnjega marca:-//////////////////////

vloži ugovor, pa skoz težit, da bodo čimprej odločili…

lp

pri nas isto – ni panike, ugovor sledi. vse lepo piše na spletni strani durs-a. 😉

na dursu je itak štala, pojma nimajo!

Vloži preko e-davkov in spremljaj, kaj se dogaja.

NIste edini. Me prav zanima, ali je kdo v prvi rundi sploh dobil obračunane otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close