Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Predplačilo v 2009- oprav.storitev 2010

Predplačilo v 2009- oprav.storitev 2010

Pozdravljeni, imam problem-ček. V lanskem letu sem za neko podjetje ki so davč. zavezanec izdal IR za predplačilo, sedaj pa smo opravili storitev (po 76.a členu) vendar jim moram izdati še račun, ki pa ne vem kako ga napisati. Glede na to da smo mi plačali DDV od prejetega predplačila že lani. Podjetje nam je plačalo prim. 600,00 € od tega DDV 100,00€ osnova 500,00.
Sedaj pa jim moram napisati račun za 300,00€ inform. DDV 60,00€ ostalo ostane še v dobrem do naslednjega popravila. Mi smo zavezanci za DDV in stranka prav tako. Prosim za kakršnokoli pomoč. Hvala.
Smiljan

Ko dobite denar izdate avansni račun poknjižite na prejete avanse in delež DDV na DDV KONTO. Od avansnega računa plačate DDV že v obdobju prejema denarja.

Ko je storitev opravljna napišete normalen račun , spodaj pa navedete zanesek in datum avansa ter naredite obračun obveznosti za DDV in že čplačanega DDV. Od računa plačete DDV samo za morebitno razliko.

Potem tudi preknjižite avans in ga zaprete z terjatvijo . ja ponavadi na datum računa kar storniram znesek na kotnih avansa in jih preknjižim na konte terjateve in s tem taerjtev in DDV zaprem.
Vir: http://forum.racunovodja.com/viewtopic.php?f=39&t=29600

Najlepša hvala za obrazložen odgovor. LP
Smiljan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close