Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Ali lahko opravljam tak posel kot S.P?

Ali lahko opravljam tak posel kot S.P?

Zdravo

Razmišljam o nekem poslu in me zanima način knjiženja (ali je taka izvedba pri nas sploh možna).

Poslovanje bi potekalo na sledeč način:
Nekdo, ki se registrira na internet strani, odpre listo želja (na primer mladoporočenca). Na listo želja doda stvari ali storitve, ki jih želi, poleg njih pa navede vrednost le-teh. Ta seznam posreduje prijateljem in vsak bi si lahko izbral poljuben znesek, ki mu ga daruje. Tukaj nebi šlo za nakup, ampak za nakazilo denarja, ki bi se nabiral na računu (virtualnem) registrirane osebe. Kadar koli bi si oseba zaželele določen znesek dvigniti, bi bil nakazan na njegov račun. To je po vzoru tujih strani in ni nič novega. Zanima me samo ali bi se dalo to računovodsko knjižit, če bi imel odprt S.P. Tukaj namreč nebi prejel nobenega računa, izdal pa bi lahko edino račun o opravljeni storitvi (npr. posredovanje). Razlika med prejetim in nakazanim bi bila nekaj % provizije.

Hvala za pomoč, LP

Seveda se da tak način računovodsko prav in lepo speljati, samo pravega strokovnjaka potrebujete.
Edino, zaradi česar imam pomisleke, so ti virtualni računi… predvsem zaradi (ne)zaupljivosti.

Za več vprašanj sem vam na voljo… lahko vam javim tudi e-mail.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close