Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Bolniška za nego otroka – samostojni podjetnik – refundacija ZZZS

Bolniška za nego otroka – samostojni podjetnik – refundacija ZZZS

Od 1.1.2010 imam svoj S.P., prej sem bila redno zaposlena več kot 10 let.
V februarju 2010 sem bila 7 dni na negi otroka.
Pravica do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela (npr. nega otroka) naj bi pripadala tudi S.P-ju, nikjer pa ne najdem, kaj ZZZS dejansko povrne S.P.-ju – samo prispevke ali tudi “plačo”, pri čemer naj bi bila osnova za izračun refundiranega zneska seštevek lanskih izplačanih plač.
Ali kot S.P. na ZZZS pošlješ le Potrdilo o upravičei zadržanosti od dela ali tudi Zahtevek zavodu za zdravstveno zavarovanje slovenije za refundacijo bruto nadomestil plače in prispevkov od razlike do minimalne plače – dejanski obračun?

Bolniško imate obračunano glede na plačo, ki jo dobivate sedaj, saj bolniška ne more biti večja kot bi bila plača. Bolniško listo odnesete na DURS in nato vam povrnejo izgubljeni dohodek za tiste dni in plačajo prispevke.

A ni do 30 dni v breme s.p.,in ti šele po tridesetih dneh refundirajo?

A ni do 30 dni v breme s.p.,in ti šele po tridesetih dneh refundirajo?[/quote]

Za nego otroka ne.

Jaz bolniški list odnesem na Durs in mi tam vse uredijo, prispevke ti na el. davkih izračuna program, čez mesec dni dobiš tudi refundacijo (ki pa mislim, da ni od plače, ampak od višine prispevkov ali se motim?)

Ja od višine prispevkov- kolikor naj bi dobil bruto plače. Ker prispevke plačajo na durs in povrnejo izgubljen dohodek.
Nadomestilo za nego otroka je v breme zzzs od prvega dne.

To pa nisem vedela! Jaz pa puščam bolne otroke pri babici, da nimam prevelikega izpada dohodka!

Hvala!!!

Je res, da sedaj vse poteka on line?
Da ni potrebno več nositi listov za bolniško na DURS, ampak pediater direktno pošlje bolniški list naprej in potem s.p.-ju ni treba dejansko nič urejati oz. sporočati?
Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close