Ugovor na dohodnino
Ker sem dobila dohodnine toliko za plačati, da me je vrglo na rit, bom napisala ugovor na izračun. Namreč, precej sem zaslužila preko podjemne pogodbe, zaradi česar sem se vozila iz kraja v kraj, ne da bi dobila kakšne potne stroške. Zdaj bi pa stroške uveljaljala vsaj pri dohodnini, pa me zanima, ali se uveljavlja kilometrino po 0,39 evra ali nižjo? In kaj mi morajo delodajalci napisati v potrdilo? Bo ok, če napišejo, da je ta in ta opravljala zanja delo po podjemni pogodbi tega in tega dne? Ali je treba še dodati koliko km je do tja in ceno kilometrine?? Ali te zneske potem samo vpišem pri novem izračunu?
Najlepša hvala za pomoč.
Dominika, najlepša hvala za odgovor. Sem čisto pozabila, da sem tudi na tem forumu postavila vprašanje.
Imam pa zdaj problem, ker nekateri delodajalci nočejo izdati potrdil, ker po mojem mislijo, da mi bodo morali še kaj plačati. Pa jim razlagam, da gre le meni v olajšavo in da te potne stroške sem sigurno imela, ker iz kraja v kraj pač nisem mogla priti peš. Pa nekaterim ne gre v glavo :((.
Pa še tole: pri kolikšnem bruto znesku, ki ga zaslužiš poleg plače, bi se splačalo odpreti s. p.?
Še enkrat ti hvala. Če mi uspe tistih 100 evrov dohodnine res prišparati, dobiš kavico za nočno delo :).
Hvala za kavico, saj sem že z virtualno zadovoljna 😉
Glede zneska, ki ga zaslužiš ob plači je tudi odvisno kakšna je tvoja osnovna plača (kako gre obdavčitev dohodnine), tako da težko rečem en znesek. Sploh pa, ker ne vem koliko bi bilo stroškov in kakšnih. Moje mnenje je, da v primerjavi z avtorsko pogodbo dokaj hitro, žal pa vsi tega ne omogočijo- delodajalci. Lahko mi napišeš na mail in bova naredili en točen obračun s podatki.
Glede potrdila delodajalca, jaz tudi če ga ne bi imela in če bi imela zabeleženo, da sem se tisti dan peljala k njim, bi naredila obračun potnih stroškov- zakaj pa ne, saj nikjer ne piše da mora delodajalec potrditi (če bo pa davčna preverjala, bodo pa morali imeti podatke, kdaj si bila pri njih). Tako da kar spiši, pa sigurno boš dobila nazaj, ker sem to že velikokrat oddala 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.