Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo nekaj vprašanj za s.p.

nekaj vprašanj za s.p.

Živjo,
sestra je lansko leto junija odprla s.p. in sama vodi knjige (oziroma ji jaz pomagam). Ker pa na tem področju ninam izkušenj, vas prosim, če mi lahko pomagate odgovoriti na naslednja vprašanja:
vodi knjige po enostavnem knjigovodstvu, torej prihodke in odhodke. Sedaj mora ugotoviti poslovni izid in me zanima naslednje:
– ali je nakup koledarjev in kapic za novoletna darila za poslovne partnerje (ima svoj logotip gor) davčno priznani odhodek?
– vem, da mora če dobavi blago v druge članice oddati rekapitulacijsko poročilo. Kaj pa če v npr. Italiji kupi blago? Mora to tudi kakšne obrazce poslati in katere?
– sedaj ko berem po netu, sem kar malo zmedena, in sicer katere obračune in poročila mora s. p. oddati za leto 2009 in kdaj so roki? (nima zaposlenih, torej ji do 31.1. za dohodnino ni treba, ne?
Je malo več vprašanj in lepo prosim, če je kdo tako prijazen in mi lahko pomaga. Sej drugo leto bom pa že znala.
Lp,
Milena

– ali je nakup koledarjev in kapic za novoletna darila za poslovne partnerje (ima svoj logotip gor) davčno priznani odhodek?
http://forum.racunovodja.com/viewtopic.php?f=3&t=21699

– vem, da mora če dobavi blago v druge članice oddati rekapitulacijsko poročilo. Kaj pa če v npr. Italiji kupi blago? Mora to tudi kakšne obrazce poslati in katere?
Ne samo od dobav blaga.

– sedaj ko berem po netu, sem kar malo zmedena, in sicer katere obračune in poročila mora s. p. oddati za leto 2009 in kdaj so roki? (nima zaposlenih, torej ji do 31.1. za dohodnino ni treba, ne?
Ne- pošlje se do 31.3.- ker nima zaposlenih delavcev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close