Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Obvezni prispevki ??

Obvezni prispevki ??

Zanima me ali se obvezni prispevki štejejo med strošeke. Odprla bom s.p., imelo bom zelo malo stropkov za nakupom opreme, tateriala,…. in oklevam med tem ali naj bom normiraanec ali ne.

Škratek….. Zanima me ali se obvezni prispevki štejejo med stroške. Odprla bom s.p., imela bom zelo malo stroškov z nakupom opreme, materala,… in oklevam med tem ali naj bom normiranec ali ne.

Seveda, prispevki so stroški s.p.-ja, ravo tako prehrana (če si na delu več kot 4 ure), prevoz (če ne delaš na domu), kilometrina (če delaš na terenu),… pa še kaj bi se našlo :))

Hvala, za ostalo sem vedela, za te redne prispevke za plačo pa nisem bila sigurna, nisem nikjer zasledila.

Hvala, za ostalo sem vedela, za te redne prispevke za plačo pa nisem bila sigurna, nisem nikjer zasledila. Potem se pa res ne splača biti normiranec, saj je že tega za cca 200 eur, kaj šele ostale malenkosti, ki jih bom lahko prikazala.

Se strinjam :))

Pazi, tudi pri normirancih so prispevki strošek!
Je pa res, da je 25 procentov priznanih stroškov zelo malo, to se mimogrede nabere.

Ja, ne bit normiranc, boljše da stroške sama ustvarjaš.

BTW, ne odpiraj s.p.-ja sredi leta, sploh če nameravaš delat s profitom. Ker ti nabijejo gor imaginaren profit za celo leto in potem naslednje leto plačuješ prispevke da glava boli. 🙁 Tale naš DURS je od Hudiča. Jemljejo tudi od tistega, česar ni.

Če odpreš proti koncu leta in je pri odprtju kar nekaj stroškov, tako da bi res moral biti uspešen s.p., da bi delal v treh mesecih velik dobiček.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close