Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Koliko na uro?

Koliko na uro?

Živ!

Sem s.p., dogovarjam se za neko delo. Koliko na uro naj računam, do mi bo ostalo cca 800€ neto/mesec??

Razmišljam takole:

180 ur minus dopust 15ur/mes minus bolniška 5ur/mes = 160ur/mes

Stroški:

-prispevki (pokojninsko,zdravstveno ..) 320€/mes
-računovodstvo 100€/mes
-akontacija dohodnine 40€/mes
-prevoz 60€/mes
-regres 50€/mes
-malica 60€/mes
-zašč obleka, čevlji, rokavice, ..50€/mes
-varstvo pri delu, zdr. pregled 20€/mes
-internet, fax, pošta, formularji .. 20€/mes

Šlo bi za storitveno dejavnost v naročnikovih prostorih oz. na terenu po Slo. Eventuelno nabavljen, porabljen material .. nameravam obračunati ločeno.

Na koncu pridem na cca 10€/uro dela.

Sem se kje zmotil, kaj pozabil?

Hvala, lep dan!

Prispevke imate nekam visoke- je to na podlagi preteklega leta?
Težko takole rečem, a so stroški ki jih imate npr telefon, internet in jih potem lahko vključite na s.p.. Pa računovodstvo se mi za vaš obseg dela zdi tudi visoka cena 😉 Jaz vam naredim ceneje 🙂

1. DominikaT, hvala vam za odgovor! Smo kar nekaj km narazen, vendar dandanes to ni nevemkakšen problem, morda res prestopim v vaše podjetje. V mojem rač. servisu me namreč motijo še druge reči, ne le cena.

Internet, tel… imam na s.p. V dilemi sem pa za stroške za prevoz oz. potne naloge, dnevnice, kadar grem delat (včasih tudi 100km). Podjetje imam namreč registrirano za izvajanje specialnih del v gradbeništvu – torej delo na terenu. Kilometrine (dnevnic?) si tako menda ne morem dati v stroške, ker imam pač delo na terenu.

2. cca koliko stroškov ima torej delodajalec z zaposlenim, ki ima 800€ neto plače??

Glede dodatkov si preberite http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1690
Kilometrino si po moje lahko obračunavate, le da je v primeru, da se vedno vozite na v isti kraj kilometrina znižana- glejte prevoz na delo.

2. Stroški: 1.560 eur na izplačano plačo, brez dodatnih olajšav in dodatka za delovno dobo. Samo na to je potrebno upoštevati riziko ob bolniški, ter regres za letni dopust. Tako da po moji oceni nekje 1.750 eur.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close