Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo zavezanec za ddv

zavezanec za ddv

Lani sem imela do konca leta 2008 ok. 11000e prometa. Sedaj prva polovica tudi tu nekje oz. ok. 13000e. Zanima me, kdaj se moram prijaviti kot ddv zavezanec? Ali bi se že morala? Ali se šteje promet od 1.1.2009?

Vedno v zadnjih 12 mesecih, ne v koledarskem letu. Torej imaš zdaj trenutno cca 19.000 prometa (bruto bruto prometa, se pravi, ničesar ne odšteješ od priliva).

Kako pa se šteje kredit, ki sem ga vzela na sp? Ali se šteje celi znesek ali samo odplačani obroki? Imam namreč 3500e kredita, glavnice. Vsak mesec 290e obroka + ok. 22e obresti. Ali celi znesek kredita štejem k letnemu dohodku? Ali sproti samo plačane obroke?

Ali se mi splača prjaviti kot ddv zavezanec ali plačaš precej več davkov, kot če nisi ali nekje enako? Jaz večinoma izdajam račune, imam bolj malo prejetih. Največ plačam prispevkov ter davka. Na mesec izdam za 1500e računov, prejmem jih za ok. 100e povprečno + 68e davka + 325e prispevkov.

Sem čisto izgubljena glede ddv-ja. Strah me je, da bom plačevala 300e davka na mesec oz. na obračunsko obdobje.

Hvala lepa za odgovore in trud.

Brecka, hvala. Sem malo neumno napisala. Lani sem imela toliko prometa od junija naprej. Torej imam sedaj 24000e bruto bruto dohodkov:)

DDV ti dodatno obračunaš na svojo storitev, torej za 20 odstotkov povečaš znesek računa in ko to pokasiraš (plačilo po realizaciji), nakažeš državi. Od tega odšteješ plačani DDV na račune, ki si jih prejela, pa na opremo oz. vse, kar kupiš za s. p. DDV skratka ne gre iz tvojega žepa (s tem znižaš svojo obveznost DDV). Če delaš za pravne osebe, višji znesek na računu tudi ne bo vplival na promet, če delaš pa za fizične, se bo pa tvoja storitev zanje pač podražila.

Se pa približuješ meji za DDV. Kako je s posojilom, ti pa ne bi znala povedat.

Hvala ti lepa:) Za kredit sem tudi dobila odgovor:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close