nova podjetnica
Pozdravljeni! V roku dveh tednov bom postala čisto sveža podjetnica, zato se še ne znajdem pri računovodskih zadevah. Ukvarjala se bom z individualnim poučevanjem in inštruiranjem. Ne bom davčna zavezanka, tudi stroškov ne bom imela veliko. Rada bi izvedela kaj več (prosim razlago na preprost način in zraven še kakšen primer v številkah) o možnosti normiranih stroškov. Kdaj se ta možnost izplača? Bi mi vi priporočili poslovanje na tak način? In še nekaj: poslovala bom na svojem stalnem naslovu, vendar je lastnica hiše moja mami, ki tudi živi z nami. Zanima me, če moram z njo skleniti pogodbo o najemu. Najlepša hvala vnaprej. Kati
Vse o normirancih najdete tukaj:
http://www.racunovodja.com/bazaZnanja/index.php?title=Normirci%2C_pav%C5%A1alisti%2C_kulturniki
Preračunati morate koliko stroškov imate na mesec in ali je to več, kot vam upoštevajo pri normirancih. V kolikor boste dobila denar za samozaposlitev se vam ne splača- glejte na zgornjem linku razlago o samozaposlitvi.
Če vi v hiši živite, mislim da ne potrebujete pogodbe. Je pa glede stroškov pomembno, da so računi na vaše ime. V hiši si lahko v % določite koliko prostora uporabljate za dejavnost in v enakem % lahko upoštevate stroške (elektrika, ogrevanje..).
Upam, da bo kdo o pogodbi povedal še kaj več.
Forum je zaprt za komentiranje.