Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo PROSIM ZA NASVET

PROSIM ZA NASVET

Sredi oktobra sem odprla s.p. in se dogovorila za knjigovodske storitve. Ko sem prejela prvi račun sem ugotovila, da cena ni takšna kot je bila dogovorjena-dobila sem obrazložitev, da je bila tisto cena brez DDV-ja. Ker so mi bile storitve predrage, sem za januar storitve odpovedala in našla drugi servis, za pol cenejši. Poravnane sem imela vse obveznosti za prvi servis, vendar sem prejela še račun za januar za knjiženje in obračun za december. Račun nisem plačala (januar plačala novemu servisu) sedaj pa mi grozi s tožbo. Ali bi morala plačati januar obema servisoma? Kašna je praksa? Zaključni račun za dva meseca in pol (za 25 prejetih in 5 izdanih računov) sem plačala prvemu servisu v februarju – 300,00 EUR.

Hvaležna bom za kak nasvet, saj ne vem kaj storiti, nebi rada hodila kje po sodiščih, samo izkoriščati se pa tudi nebi rada dala.

Kako malo izkušenj imate z računovodstvom, dokazuje tole vaše pisanje. Knjige vodit in se tega naučit je eno, drugo je pa odgovornost, če nekemu s.p. ali družbi narobe obračunaš DDv ali pa dobiček oziroma še milion malenkosti. Razmislite! Veste kakšne so danes kazni za tako neznanje? Ne samo za vas, ampak tudi za nič krivega podjetnika? Še enkrat razmislite o računovodskem servisu!!

Obračun za december morate definitivno še plačati staremu servisu.

Knjiženja za januar pa odvisno, kakšen ste imeli dogovori, kakšen je odpovedni rok, kdaj ste odpovedali ..

PS – 300€ za zaključni račun ni veliko!

PPS – ste se registrirali kot DDV zavezanec?

Imate mogoče podpisano pogodbo?
Če je nimate, je vse ostalo stvar dogovora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close