Obračun davka od dohodkov pravnih oseb – za Dominiko
Za Društvo nam je računovodka naredila obračun davka od dohodkov pravnih oseb. Ker sem takrat, ko sem urejala pooblastila, naredila kar tako, da sama oddajam ta obračun (kot predsed. društva) imam zdaj težavo.
Ko kliknem Obračun davka od dohodkov pravnih oseb v edavkih, me vrže na Uvoz dokumenta – Oddajanje dokumenta je možno samo z uvozom podatkov iz datoteke (v obliki XML)…
Torej, če prav razukmem, mi mora računovodka posredovati dokument v xml???
Ali kako? Zdaj imam podatke sprintane na listih, mislila sem vnesti cifre in to je to… ampak … kam, kako…
Prosim za pomoč! Hvala
Naloži se Silvester /društvo, doo pelias, sp pa fineus- joj kje so ta imena našli/
Nato vnesete podatke v program, no najprej odprete zavezanca in izpolnite obrazec. Preverite obrazec in ko je vse v redu ga pošljete na DURS, tam vas vpraša ali ga shranite ali direktno pošljete- če ga pošljete direktno vam ga bo avtomatsko uvozil na DURS, če imate njihovo pooblastilo urejeno in potem pogledate obrazec in ga potrdite- podpišete. Na koncu vam napiše, da je bilo uspešno oddano.
Ma, jaz se tudi “matram” že do onemoglosti!
Evo, takole delam:
– Edavki
– Vstop
– Izberem dig. cert.
– Vpišem passphrase
– se pojavi Izberi obrazec za oddajo
– grem na DDD-DDD
– piše uvozi dokument Prebrskaj
Potem me ne spusti naprej
– Kje za boga zdaj najdem tisti Silester/sp fineus!
– In kdaj ga namestim, zdaj ali že na začetku in kdaj na začetku.
Ja, saj vem, da vas prosim za abecedo, ampak saj veste, da ni problem delati zelo veliko, problem je delati, tisto kar ne znaš!
Bom kar tukaj nadaljevala, saj vidim da nisem edina ki ima težave. Za letos sem ravno odala poooblastilo in mi bo uslugo za oddajo na DURS naredila računovodja. Za Ajpes sem nesla papirje in so tam vnesli.
Smo malo društvo, računalnik ( ne od društva) imam sama,imam digitalno potrdilo saj plačujem položnice zase in imam dostop do interneta VENDAR preko klicne povezave – druge možnosti ni. Za plačilo položnic ni problem če gre počasi vendar se mi je v e davkih samo program Silvester nalagal vsaj 10 minut – ne vem ker sem prej obupala.
Za drugo leto pa bi rada sama oddala.Torej je možnost da grem v knjižnjico,ali komu ki ima hitrejšo internet povezavo in tam naložim digitalno potrdilo. Povejte mi kakšno digitalno potrdilo imate da ga lahko prenašaš iz računalnika na računalnik.Ali če ga enkrat vneseš v računalnik pol to tam ostane? Kako se prekopira?
Ima kdo kak nasvet…idejo…
Digitalno potrdilo ni ravno stvar, ki bi se prenašala sem in tja. Ker vam jo lahko kdo izkoristi, sploh pa ne v kakšno knjižnico. Prenos potrdila je mogoč, če potrdilo ni zakljenjeno z geslom (potem morate poznati geslo) ali pa da ste ob nalaganju potrdila označili da ni možno kopiranje.
Saj vi lahko kjerkoli naredite v silvestru, daste na ključ in uvozite na e-davke, tudi ta možnost je.
Na prvi strani napišete naloži obrazec, če ga pa ne vidite, je pa med oddanimi obrazci (nekje imate puščico in lahko spreminjate med oddanimi in pripravljenimi obrazci). Poglejte tukaj, če bo tukaj.
Če ne se lahko obrnete na pomoč, ki je navedena na prvi strani e-davki in vam bodo pomagali skozi program.
Forum je zaprt za komentiranje.