Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo dohodnina-usklajeni podatki

dohodnina-usklajeni podatki

Pozdravljeni, upam, da mi boste lahko malo pomagali, saj je naša računovodkinja danes odsotna.
Zanima me sledeče:delodajelec, nam je poslal podatke za dohodnino.
Ko sem preverjala (seštevala) svoje bruto plačo se mi seštevek ne ujema z podatki računovodstva-moji podatki so višji kot pri računovodstvu. Če bi odštevala nadure, bi mogoče prišla na ta znesek računovodstva…

Tudi regres, ki sem ga dejasko dobila, mi računovodstvo prikaže drug znesek (višji kot je bil).

Ne razumem zakaj se to dogaja? Ali gre za napako pri seštevanju ali namensko, in kakšne so poskedice zame? Hvala

Pa ste seštevali plačila, ki ste jih dobili v letu 2008?

Kar običajno pomeni plača december-2007 do november 2008.
Seštevate pa vse, tudi nadure morajo biti vštete (seveda pa ne prevozi in malice, če so do višine uredbe).

Da, seštevala sem kar mi je bilo izplačano leta 2008. Plačo dobim 10., torej lansko decembersko, januarsko,… do letošnje novemberske, ker decembrska je izplačana 10.1.2009. Neskladje pa se naredi v tem, da jaz izračunam višji znesek kot računovodkinja.

Ko bo dostopna, poskušajta peverit višino plače. V primeru, da vam je posredovala napačne podatke, bo težko sama karkoli še popravila (rok za oddajo podatkov je 31.1.2009). Verjetno bo tudi Durs ukrepal, ko bo preveril stanje in poročane podatke.

Vsekakor pa morate v primeru, da imate vi prav, podati ugovor na prejeti informativni izračun zaradi prenizko izkazanih dohodkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close