izdelava bilance, zaključnega računa
Sem začetnica v računovodstvu, končala sem višjo šolo – smer računovodja, vendar nimam praktičnih izkušenj. Zanima me, kako se izdela bilanca, letno poročilo za družbe ali s.p. – praktično (za oddajo 31.03.). Kje oz. kako začneš, kaj gledaš, na kaj moraš biti pozoren. Računovodje pravijo, da kontrolirajo vse knjižbe, pokljukajo vse konte – kaj to pomeni praktično, kako to naredijo?
Če skleneš pogodbo s stranko za vodenje računovodstva, kako poteka prenos njenih podatkov v tvojo bazo, otvoritve,…, kaj vse poknjižiš?
Prosim za praktično razlago. Hvala!
To so pa tako obširna vprašanja, da se težko odgovori na forumu. Priporočam vam, da si plačate en seminar na temo- prvič izdelujem bilanco.
Npr.:
21.12.2007 ob 04:30, Prvič delam letno poročilo za majhno gospodarsko družbo
Na praktičnem primeru bomo skupaj naredili letno poročilo 2007. Opravili bomo kontrolo bruto bilance, obračunali davek od dohodka pravnih oseb, naredili zaključno temeljnico ter sestavili pojasnila k računovodskim izkazom.
Predavateljico poznam in vem, da zna enostavno predstaviti stvari.
Kontrolirajo knjižbe- kontrolira se vsak konto s knjižbami- npr transakcijski račun s stanjem na tr, odprte postavke s potrditvijo kupcem odprtih postavk, zaloga z inventuro,…. Vsak konto s svojim poslovnim dogodkom.
Včasih res ne morem verjeti kaj vse preberem na tem forumu… Ne razumem kako si lahko zaključila višjo šolo smer računovodstva, če pa ne znaš izdelati bilanc??? Ja kaj so te pa potem sploh naučili?
Iz tvojega posta sem dobila občutek, da si odprla celo svoj računovodski servis, kar iskreno upam, da sem narobe razbrala, ker resnično ne bi hotela kdaj po naključju postati tvoja stranka. Brez zamere, ampak kar je res je pač res.
Forum je zaprt za komentiranje.