Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo prenosni računalnik?

prenosni računalnik?

V bližnji prihodnosti želim odpreti računovodski servis. Odločam se za nakup računalnika, vendar ne vem ali je bolje nabaviti normalnega ali prenosnega. Sama se bolj nagibam k prenosnemu. Kaj pa zmogljivost, na kaj moram biti pozorna? Ali mora biti npr. Office professional (ali pa morebiti priporočate kaj drugega) licenčen ali mi ga lahko nekdo kar tako naloži.

Kaj pa menite o programu e-računi?

Programa e-računi ne poznam in ne morem podati mnenja, mogoča ga kdo uporablja in bo še odgovoril.

Glede računalnika bi vam več znal povedati kakšen programer, pri programih je pa tako, da če je računalnik službeni sem jaz mnenja, da morajo biti naloženi programi, ki so plačani- licenčni. Tudi pri uporabi so meni rekli, da se nelicenčni hitreje sesuvajo. Odločitev je pa na koncu vaša- povprašajte kakšnega programerja o plusih in minusih.

Program je enak, ali je licenčen ali ne:)

Djstvo pa je, da vas kot s.p. lahko obišče BSA (http://www.morel.si/Gospodarstvo/_BSA_Business_Software_Alliance_varuje_programerje__1/) in pregleda, ali imate licenčne programe ali ne. Kazni za nelegalne verzije so kar visoke.

Večina poslovnih programov je za Windows-e, tako da te potrebujete, namesto MS Offica pa lahko namestite Open office (http://sl.openoffice.org/kajjeto.html), ki je brezplačen in enakovreden po zmogljivostih.

Glede računalnika pa je takole; če mislite delati pretežno doma ali v pisarni in imate prostor, bi jaz priporočila navaden računalnik in vsaj 19 inčni LCD monitor (lahko je še večji, cene pa zdaj že tudi niso več visoke). Verjemite, po par urah gledanja na monitor se velik zaslon konkretno pozna in na prenosnikih so precej manjši.

LP!

Najlepša hvala za odgovore. Imam pa še eno vprašanje, kaj menite glede programa e-računi? Ali ga poznate, oz. kateri program je kvalitete in tudi cenovno ugoden za vodenje računovodstva?

Ne poznam tega programa.

Priporočila pa bi, da ne gledate pri nakupu programa samo na začetno ceno, ampak tudi na kasnejša vzdrževanja, spremembe zaradi predpisov.. glejte na ažurnost sprememb, kako jih lahko dobite (sami potegnete prek net-a ali morate čakati programerja…).

Nekateri programi v začetku izgledajo bolj komplicirani, kasneje pa z eno vknjižbo “pokrijete” več, drugi so precej bolj enostavni, pa se vam delo podvaja..

Marsikje imajo tudi demo verzije in jih poskusite.

Sama sem pri izbiri programa vzela demo verzije in jih preiskušala. Med tistimi ki sem jih pregledala sem se odločila na koncu za program Knjiga – Amstar. Zaenkrat sem zadovoljna, tudi vsi popravki so ažurni in dostopni preko neta.

Kakšna je pa okvirna cena licence programa (neka srednja varianta)? Kaj pa mesečni stroški vzdrževanja, itd.?

Čisto odvisno in različno. Eni imajo neomejeno vpisov eni so omejeni s številom komitentov in se za vsakih 5 na novo postavi pogodba.
Možni so tudi najemi ali odkupi programa. Poglejte si pri vsakem ponudniku vse možnosti, ter cene najema (kjer je po navadi že všteto vzdrževanje) ali cene odkupa (in letno vzdrževanje).

Hvala za odgovor. Lp

Pozdravljena,

sama sicer ne uporabljam e-računi ampak minimax in sem 100% zadovoljna, ima pa moj prijatelj e-računi in je tudi zelo zadovoljnen. Za oba program lahko dobiš brezplačni dostop in testirah, pa boš videla, kateri ti je ljubši. Jaz sem delala že z večimi programi in sem z MINIMAXOM zelo zadovoljna, ne menjam.

Lp,

Paloma

Mi uporabljamo program e-računi že par let in smo zelo zadovoljni. Čeprav deluje preko spleta je zelo hiter. Poleg tega dela vse takoj brez potrebe po nekih kompliciranih nastavitvah. Ko pa ga enkrat dobro spoznaš in si po svoje nastaviš vidiš, da zmore dosti več, kot zgleda na prvi pogled. Smo pa probali tudi Birokrata, Amstar in Minimax. Pri Amstarju takrat pri plačah niso podpirali vsega. Minimax pa malo preveč odstopa od načina dela, kot smo ga navajeni. Na koncu smo vzeli e-račune, ker je bila tudi cena najboljša (ne pa odločilna).

Glede računalnika bi vam pa predlagal poceni prenosnika z dodatnim velikim monitorjem in tipkovnico. Tako boste lahko na svojem delovnem mestu delali enako, kot z običajnim računalnikom. Če boste pa morali delo nositi s sabo, boste pa prenosnik odklopili in šli na teren. Razen Windowsov si s programi ne delajte dodatnih stroškov, ker boste z OpenOffice čisto zadovoljni. Pa tudi programi za ostale namene se danes že dobijo zastonj. Če boste imeli spletni program, kot je e-računi boste pa tako ali tako lahko delali od koderkoli.

Še enkrat hvala vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close