Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Vprasanje – nujno

Vprasanje – nujno

Sem noseca 2,5m in bi se zaposlila pri prijateljici, zaradi porodniske. Nosecnost je itak rizicna, tako da na bolniski moram biti. Se vedno sem prijavljena na zavodu, tako, da tudi prijateljici to odgovarja, ker potem nekaj ima od tega, sicer se sama ne razumem v to. Zanima me pa, ali me lahko za kaksen teden vnazaj prijavi na pogodbi, ali ne, ker sem pac na zavodu? Aha pa se to, koliko casa traja da ZZZS refundira bolnisko delodajalcu?

Upam, da mi boste pomagali!

Najlepsa hvala!

Sprašuješ kako goljufati?

Ja lepi.

Potem si pa na pravem mestu – potreboval bi tvoje podatke, pa ti pošljem pisno kako urediti.

Aha. Hvala za prijaznost.

Če vas prijateljica zaposli, vam plačuje bolniško cca 45 dni (30 delovnih dni) ona. Potem vam jo tudi plača ona, a dobi povrnjeno od ZZZS. Papirje za porodniško boste vložila najmanj en mesec pred PDP, kar pomeni, da če ste noseča 2 meseca in vas zaposli, da se vam upošteva največ za 5 mesecev plača.
BOlniško vam pa podaljšujejo sproti in vam jo lahko tudi prekinejo.Mislim, da se bolniško za čas nosečnosti ne dobi več tako enostavno kot včasih. Komisija vse pregleda.

Kaj vse nekateri naredijo za denar….pri nas take ženske drugače kličemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close