Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo odprtje s.p.

odprtje s.p.

Pozdravljeni!

Občasna dela “na fuš” bi spremenil v s.p., servis računalnikov.
Drugače sem redno zaposlen v podjetju, ki mi plačuje vse prispevke.

Dela bodo na začetku bolj poredko, a računam naslednje leto na povečanje obsega. Vprašanja:
– v kolikor do novega leta ne bom imel nobenega dela, ali moram vseeno oddati letno poročilo?
– še eno butasto: razlike med zavezancem za DDV in tistim, ki to ni (razen, da je treba plačevati akontacijo DDV)

LP
Marko

Marko

Seveda je potrebno oddati vseeno. Imaš plačila prispevkov, kakšen strošek… če pač ne boš imel nobene stranke…boš v minusu.

Kar se tiče ddv-ja pa je tako, da storitveve dejavnosti, kjer je malo vhodnih stroškov (tako kot pri tebi) in ne dosegajo limita (kjer se je potrebno registrirati za ddv) ni nobenega “pametnega” razloga da bi bil zavezanec.

Če potrebuješ še kaj, me lahko kontaktiraš na info@kay.si
Lp

http://www.kay.si

Pozdravljeni!

Lahko vam pomagamo (brezplačno) pri odprtju s.p.-ja. Pri vas bi šlo za popoldanski s.p. In če imate kakršnokoli vprašanje, nasl lahko vprašate.

Lep pozdrav,
Mojca

Hvala obema, si bom zapomnil….

Pozdravljen!
Naj vam podrobneje razložim stvari:

Akontacijo dohodnine boste plačevali, če boste imeli dobiček in sicer odvisno je, koliko ga boste imeli.To nima nobene povezave z DDVjem.

Predlagam vam,glede na vaš opis (da na začetku ne boste imeli veliko prometa oz prihodkov), da ne postanete DDV zavezanec. Kajti ko pa bi presegli letno 25.000 eur prihodkov pa morate z zakonom postati. Vendar to se lahko vpišete med zavezance naknadno.

Če odprete popoldanski s.p. (morate biti redno zaposleni) boste plačevali prispevke dodatno še 30,16 eur mesečno.

Lep pozdrav, Mojca

ja, pa servis računalnikov je dejavnost, ki zahteva posebne pogoje (pridobitev obrtnega dovoljenja), kjer se zahteva izobrazba

Imam svoj TR….moram za S.P. odpreti novega? Ločenega?
Še pred registracijo, ali lahko kasneje?

kakšni pa so ti prispevki? oz.za kaj so (Obrt.Zb., GZS,…)?
torej, ko odprem sp in nimam nobenega računa, vseeno prispevki?

Je konec leta potrebno kaj oddati (poročila, napoved), v primeru da ni prometa?

Obstaja kak priročnik (za telebane :-)) o enostavnem knjigovodstvu? In o tem, kdaj in kaj je potrebno oddajati (poročila, napovedi, davščine in prispevki)?

oziroma, koliko stane, če mi to naredi kakšen strokovnjak (ni potrebe, da je ravno renomiran :-))

Računam, da bom moral dokupiti še nekaj opreme… Toliko se občasno govori med podjetniki o nakupu brez DDV: kako to zgleda? Kupiš po polni ceni in kasneje DDV obračunaš … drugje (kako)? Moraš za to biti zavezanec za DDV?

Če je kakšna informacija od zgornjih v nasprotju z reklamno politiko foruma…. pošljite mail.

ej, ti moj Marko.
Seveda moraš odpret ločen TRR, odpreš ga takoj, ko imaš dokumente od Ajpesa, da si registriran kot s.p.
Prispevke kot popoldanec seveda plačuješ, ne glede na to, ali delaš ali ne. Skupni znesek je res okoli 30 eur. Je pa to pavšalni prispevek za zavarovanje in pavšalni prispevek za zdravstvo. Ti od tega nimaš nič.Prispevek (članarina) za obrt pa je še posebej, in sicer mislim da 20 eur na mesec.
Letno “poročilo” oddajaš vasako leto za preteklo leto, in to dursu: davčni obračun, in ajpesu: bilanca stanja in izkaz posl. izida.
oddajaš, tudi če nisi nič dela oz. imel prometa, si imel pa stroške, kajne.
Kaj bi ti naredil strokovnjak?’ A ti bo poslovne knjige vodil računovodski servis. najbolj pametno.
priročnika za telebane ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close