Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Kakšen način plačila?

Kakšen način plačila?

Pozdravljeni,

v svoji sedanji službi sem v preteklih dveh letih razvil sistem, ki je bil nato uspešno apliciran v proizvodnjo v nekem podjetju. Projekt je zaključen, zato podjetje in sedanja služba nista več pogodbeno vezana, saj je bila pogodba podpisana samo za čas razvoja sistema. Sedaj pa se s tem podjetjem pogovarjam, da kot oseba, ki zanesljivo pozna sistem, opravljam še vzdrževanje tega sistema. Zanima me na kakšen način lahko realiziramo plačilo neke vrste vzdrževanja oziroma posegov ob okvarah? Kot sem prebral je Avtorska pogodba povsem neprimerna. Lahko morda kdo posreduje kakšen link, ali pa malce bolj razloži alternative. Seveda me zanimajo tudi moje dolžnosti do države pri določenih variantah. Hvala.

Obrazložitev kaj pomeni katera pogodba (višina dajatev) najdete tukaj:
http://www.racunovodja.com/bazaZnanja/index.php?title=Avtorske%2C_podjemne_pogodbe

Ali ste sedaj še zaposleni v tem podjetju???

Če gre za večje zneske je mogoče razmišljati o dopolnini dejavnosti, kjer plačate letno priblišno 360 eur prispevkov, a lahko uveljavljate stroške za svojo dejavnost.

Hvala za hiter odgovor.

Morda nisem bil dovolj jasen. Zaposlen sem še vedno v podajetju A, kjer sem razvil sistem za podjetje B. S podjetjem B pa se sedaj pogovarjamo o načinu sodelovanja, vendar mimo podjetja A, saj to podjetje ni več pogodbeno vezano s podjetjem B (bilo samo za razvoj sistem).

Kaj ste mislili pod večje zneske?

Večji znesek je zame to, da se mi splača pokriti teh 360 eur prispevkov in da imam še mogoče za kakno računvoodkinjo, da mi vse skupaj pregleda in naredi zaključke. Odvisno je tudi, koliko drugih stroškov si lahko naberete na mesec, da si zvišujete stroške.
Lahko mi daste ma mail, pa narediva en hitr predračun.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close