Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo zaoslitev študenta

zaoslitev študenta

S.p. imam bolj po sili razmer, in ne zaslužim toliko, da bi si lahko privoščila še računovodski servis. Do zdaj mi je kar šlo, zdaj pa sem zaradi moje porodniške (da lahko še naprej nemoteno izdajam račune) zaposlila študentko. Zanima me, kam v knjigi prihodkov in odhodkov knjižim plačo, ki ji jo plačujem preko študentskega servisa. Ali vpišem le znesek njene plače (100.000 sit neto ) ali tudi stroške študentskega servisa- pri plači 100 tisoč cca 16 tisoč stroškov. Ker sem sama opravljala delo na terenu ga seveda tudi študetka. Zanima me, koliko potnih stroškov ji še lahko izplačam v gotovini, da ne bo zanjo obdavčljivo.

naj me kdo popravi, če bom kaj narobe napisala, ampak:

v gotovini ji ne moreš ničesar izplačevat, vse samo preko ŠS
potne stroške lahko izplačaš samo redno zaposlenemu

v knjigo prihodkov in odhodkov pa vpišeš znesek računa, ki ti ga izstavi ŠS

hvala za odgovor marija antonija. Kako pa ji potem plačam bencin, ki ga bo porabila, ko se bo s svojim avtom vozila po terenu. Najbrž mora obstajati še kak drug način kot da njeno “kilometrino” pretvorim v ure, in ji plačam preko ŠS.

naj ti da račun za bencin, pa ga uveljavljaš kot svoje stroške – se pravi, naj bo račun izstavljen na tvoj s.p.

kot takšna varianta gre skozi, sicer pa preko napotnice, kot si napisala

Račun za bencin ni davčno priznani strošek, če nimaš avtomobila na s.p. kot osnovno sredstvo. Lahko izplačaš kilometrino preko potnega naloga, ki se glasi nate, izplačaj pa njej.

Pozdravljeni,

študentu LAHKO plačate kilometrino:

http://www.dashofer.si/?highlighttext=kilometrine&cid=8603

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close