Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo kako oddaš bilanco na Durs – zaprtje sp

kako oddaš bilanco na Durs – zaprtje sp

Moja mam je zaprla sp. Imela je odprto točno en mesec in 12 dni. Na Ajpesu je dala odjavo že konec prejšnjega meseca. Zdaj bi menda morala oddati neko bilanco stanja na DURS in ne vem v kakšni obliki. Ali so za to na DURS-u obrazci ali kako?

Pred mesecem sva zamenjali in je ona zaprla, jaz pa odprla…..:)

Hvala, hvala:))

Res moraš v 30-ih dneh po zaprtju s.p. oddati davčni obračun na DURS in tudi poročila na Ajpes.

DURS: http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe_ki_opravljajo_dejavnost/dohodnina_za_fizicne_osebe_ki_opravljajo_dejavnost_obrazci/dohodek_iz_dejavnosti/davcni_obracun_akontacije_dohodnine_od_dohodka_iz_dejavnosti/

Če je mama tudi DDV zavezanka, mora tudi poračunati DDV od osnovnih sredstev, zalog…

Sicer vam pa bo računovodja vse pripravil, le pravočasno ga morate obvestiti, da ste zaprli s.p.

Hvala lepa. Nimamo računovodje. Zaenkrat se sama ubadam z računovodskimi zadevami in se še učim. Torej izpolnimo ta obrazec in ga oddamo na durs? Kateri obrazec pa na ajpes?

Hvala.

V povezavi boš našla obrazec Obrazec davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Zraven bi priložila še prilogo 3 in 4, ki jih sicer ne oddajamo tu zraven na Durs, ampak označimo izjavo, da smo te podatke posredovali na Ajpes. Seveda pa poglej, če še kakšna druga priloga pride v poštev.

Na Ajpes mi oddajamo preko spleta, vendar se med letom preko spleta ne da. Na pamet ti ne znam odgovorit, vendar je možno, da boš morala ob koncu leta oddati tudi to (nisem čisto prepričana, ti bo to povedala katera, ki ima več izkušenj pri medletnih oddajah), sicer pa pokliči na izpostavo Ajpesa in ti bodo vse povedali.

Hvala lepa Tanja, zlata si. Če prideš v MB ti častim kavo;))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close