Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Vodenje EVIDENC

Vodenje EVIDENC

Zanima me katere evidence na področju dela in socialne varnosti je treba voditi v podjetju z do 3 zaposlenimi?

Prosim, če mi poveste ali je s.p., d.o.o. ali katera druga oblika?

Ali so zaposleni slo državljani?

LP
D

S.p. zaposleni državljani SLO.

Kolikor je meni znano je potrebno imeti sistematizacijo delovnih mest v kateri opišete izobrazbo, vrsto dela, delovne naloge in dolžnosti, delavno mesto,…
Lahko vodite seznam delovnih knjižic (če jih zaposleni hranijo doma pa potrdilo da so jih prevzeli). Poleg delovnih knjižic je tudi urejena dokumentacija delovnih pogodb, potrdil o izobraževanju in ostalega, kar gre v osebno mapo zaposlenega.

Veliko večino podatkov o zaposlenih vam vodijo že računalniški programi, kot je npr delovna doba, opravljeno varstvo pri delu, opravljen zdravniški pregled,….

Za opravljenje zdravniškega pregleda je še dogovor z zdravstvenim domom ali zdravnikom, ki vam pripravi oceno tveganja (kjer je navedeno na koliko časa in kakšen zdravniški pregled morajo zaposleni opravljati).

Nujno pa morate imeti neomejeno shranjene podatke o izplačanih plačah. Tudi če s.p. preneha delovati, ste dolžni te podatke shranjevati.

Toliko na hitro- mogoče se še katera kaj spomni, kar sem zgrešila. So pa vse te evidence samo podlaga za plače ali preglede, ki jih zaposleni mora opraviti.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close