Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo dohodnina

dohodnina

Meni so ti izračuni čist nejasni. Predno se pritožim, bi vas prosila, če mi lahko razjesnete nekaj stvari. Saj ni treba razlagat vse %, samo povejte ali je ok ali se moram pritožit.

-regres: Na izpisku za regres mi piše 618 EUR bruto oz. 519,12 neto, skupaj dohodnina 98,88. V dohodnini pa mi piše pod regres dohodek 972,7, akontacija 155,63 in osnova 972,7

-na dursu sem prebrala, da je spl. olajšava 2.959,6, meni so v odločbi napisali 2.800

-oba otroka upoštevajo meni za celo leto. Na Dursu piše, da je olajšava za za 1. otroka 2.183,76 in za drugega 190,26 EUR več. Meni so prvega šteli 2.066, drugega pa 1.346,70

Sem mislila, da bo letos bolj enostavno, ker bomo že vse dobili napisano, pa je huje kot vsa dozdajšna leta slupaj 🙁

Hvala za trud!

1) regres- mogoče so vam konec leta dali božičnico ali kakšno nagrado, ki so jo izplačali v vrednsoti kolikor bi še lahko regresa. Poglejte ostale plačilne liste, če je še kje regres.

2) splošna olajšava je za leto 2007 2.800 eur -http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/stopnje_dohodnine_za_leto_2007/lestvica_za_odmero_dohodnine_in_olajsave_za_leto_2007/

3) za prvega otroka je olajšava 2.066 (glejte zgornji link) , za drugega imate lahko znižano, ker je olajšavo vložil tudi oče otroka. Če ne povprašajte na durs. Preverite za koliko mesecev so vam upoštevali olajšavo.Mogoče imate nizke dohodke in se preostali del olajšave ni upošteval. Za točen podatek pa je res najbolje da povprašate DURS- oni najbolj vedo kaj zakaj je znižano 🙂

Lep pozdrav

Oba sta za 12 mesecev. Mogoče pa je res kriv nižji dohodek zaradi polovičnega časa. Bom poklicala. Hvala!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close