Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo za računovodje

za računovodje

Ker tu punce in fantje vse veste, mi lahko kdo pomaga? Zanima me namreč, do katere vrednosti lahko da nek s.p. donacijo? to vem, da je do 0,3% letnega prometa možno dati v stroske, vendar ali je nazvgor kakšna omejitev? Npr. ti da 10 000E donacije, 500 Eur pa v stroske?Je to možno? HvALA.

Znesek navzgor ni omejen, v stroške pa ti gre samo tistih 0,3% od prihodkov. Ne vem pa kako bi lahko toliko doniral, če so prihodki nižji, s.p. pa mora tudi od nečesa živeti. To bi bila dobra kost za inšpektorja.

Ja, čisto teoretično sprašujem. To me je zanimalo, če znesek ni navzgor omejen.

Znesek ni omejen navzgor. Samo priznan ni 🙁

DominikaT, ni priznan kot strošek, a prav razumem?
SE potem kakšna inšpekcija zna vtakniti, če je višji, kot je priznan za strošek ali moraš dokazovati, zakaj si doniral več kot ti gre v stroške?Hvala za pomoč.

če ima sicer ta s.p. dovolj dobička, da si lahko to privošči, ni panike, če ga pa nima, se pa znajo spustiti v iskanje, od kod denar, da lahko izpelje kaj takega. če nimate kaj skrivat, potem ni problema.

lahko pa seveda ugotovijo, da so bili dejanski prihodki dosti višji, kot tisti, prikazani na papirju in ti enostavno arbitražno povišajo prihodke, ter jih obdavčijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close