s.p. po upokojitvi
Pozdravljeni!
Upam, da mi bo kdo znal odgovoriti: zaposlena sem pri očeti, skoraj 9 let. Enako obdobje je tudi on v penziji, saj sem se takrat po končani srednji šoli zaposlila pri njemu, ker je bilo rečeno, da oče ne more obdržati s.p.-ja, ne da bi imel vsaj enega zaposlenega delavca. Sedaj razmišljam, da bi šla delat drugam. Narava našega dela je taka, da je zelo težko zaposliti delavca za 8 ur vsak dan, ker je delo odvisno od prejetega naročila, enkrat delamo 14 dni po cel dan npr. pol pa 14 dni nič….Zanima me, ali lahko oče še naprej normalno opravlja s.p. brez delavca. kdo ima nadzor nad tem…. ali so kake kazni, če se ugotovi, da ima s.p. , nobenga delvca in je v penziji…
Hvala za odgovore.
Saj verjetno to že imajo, ker ima oče zavarovanje iz naslova pokojnine, plačuje minimalne prispevek (tako imenovano “popoldansko obrt”). V primeru, da nima nobenega zaposlenega oz. da se izkaže, da sam opravlja dejavnost, potem mu lahko odvzamejo del pokojnine. Samo v temu je trik.
Kakšna rešite bi bila primerna za vas, ne vem. Mogoče bi nekoga zaposlili za manj kot za 40 ur na teden.
Forum je zaprt za komentiranje.