Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo kaj javiti glede dohodnine

kaj javiti glede dohodnine

Do konca januarja je potrebno javiti podatke za odmero dohodnine:
– pa me zanima samo za zaposlene ali tudi za lastnika (zanj mislim da ne) je pa d.o.o.
– kako pa je z s.p., za nosilca se ne javi, javi se samo za zaposlene.

Potrebujem potrditev, da me ne bo šef nakuril, da nič ne vem.

hvala

Joj, joj, preberi Zakon o dohodnini in pojdi na brezplačni seminar, ki ga bo organiziral DURS- vsaj lani ga je. Brez muje, se pa še čevelj ne obuje

Mene pa zanima kaj konkretno je treba oddat za dohodnino za zaposlene pri s.p. in kje najdem prave obrazce?

Ali oddam plačo (oz.pač prihodek pri delodajalcu zaposlenih) (neto?) z malico in vožnjo vred ali brez malice in vožnje?

Najlepša hvala!

pojdi na odprt portal durs – eDavki

Sploh ni možno oddati papirnatih obrazcev, ampak samo preko spletne strani e-davkov.
V vsakem primeru je potrebno oddat podatke o bruto dohodkih, o prispevkih in o dohodnini, seveda o regresu in o odtegnjeni dohodnini, pa morda še kaj.
Seveda za samega s.p.ja ni potrebno oddajat nič, saj on nima plače.
Če pa ste izplačevali kakšen avtorski honorar ali pa po podjemni pogodbi (honorarci), pa seveda bruto dohodke, normirne stroške in dohodnino…in še kaj.

A ja, pa en izvod obvezno poslat (vročit) tudi delavcu oz. prejemniku izplačila.

In še ta novost, tisti, ki niso imeli izplačil fizičnim osebam, ni več potrebno oddajat izjavo o neizplačilih za obdobje od 1.1. do 31.12.2007

Ali je potrebno oddat dohodnino tudi za študente, ki delajo pri s.p. tudi če niso prekoračili 2800€ ?

kolikor vem, se za študente ne oddaja, nisem pa prepričana. Menda da študentom plačujete preko računa, ki vam ga izda servis…ali ste to mislili.
Če pa študent dela honorarno (ne preko napotnice), pa vsekakor. Naj me tu kdo popravi

Dijaki in študenti:
Datoteka VIR.DAT:pod oznako 1211 se vpišejo podatki, če jih dijak ali študent med opravljanjem začasnega ali občasnega dela izpolnjeval pogoje za posebno osebno olajšavo;
oznaka 1212 vpišejo se podatki, če prejemnik dohodka med opravljanjem začasnega ali občasnega dela ni izpolnjeval pogojev za posebno osebno olajšavo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close