Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Dokazilo za olajšavo pri dohodnini

Dokazilo za olajšavo pri dohodnini

Pozdravljeni,
Moj otrok, ki je starejši od 26 let, je bil zaradi zdravstvenih težav v letu 2006 brezposelen in je na podlagi zdravstvenega potrdila prejemal socialno pomoč iz Centra za socialno delo. V dohodninsko napoved za leto 2006 sem ga vpisala za olajšavo pod sorodstveno razmerje pod B (za delo nezmožen otrok v skladu s predpisi o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb) in priložila odločbo CSD za socilno pomoč, kjer je razvidno, da jo je prejemal zaradi zdravstvenih težav. Na DURS-u pravijo, da takšna odločba ni ustrezno dokazilo za uveljavljanje olajšave, zato prosim, če mi kdo lahko napiše, kakšno potrdilo oz. dokument bi morala priložiti.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

mama

Zakon o dohodnini: Za vzdrževanega družinskega člana se šteje tudi za delo nezmožen otrok v skladu s predpisi o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, ne glede na starost.

Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb /ZDVDTP/
(Ur.l. SRS, št. 41/1983, RS, št. 114/2006-ZUTPG): Za to osebo se dobi odločba o pravici do nadomestila za tujo nego in pomoč in na podlagi te odločbe se uveljavlja ta posebna olajšava pri dohodnini.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
mama

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close