veljavnost hrvaške licence samostojnega računovodje v sloveniji?
IZpit, z katerim skladno z hrvaškimi zakoni, opravljaš delo samostojnega računovodje, je po zakonu opravljen na ljudski univerzi v večjem hrvaškem mestu, veljaven pa je za celo hrvaško. Zanima me, ali je veljaven tudi v sloveniji, ker možu je računovodstvo že predrago,pa me zanima če so grave razlike med hr in slo zakonodajo glede računovodstva, davkov itn.
Kje lahko dobim kakšne inštrukcije, da poglobim znanje? Vodila bi samo njegove račune, jih je prejetih in izdanih do 10 na mesec skupaj, in si ne moremo privoščit plačat računovodjo 110 eur,koliko zahteva sedaj. Hvala za pomoč, super ste in ta forum je super!
dvomim… močno
vsaka država ima svoj računovodski sistem in mislim, da se naš kar razlikuje od hrvaškega… da o davčnem sploh ne govorimo
usposabljanje za računovodjo ravno ni poceni, po moje se ti še vseeno bolj splača dati tistih 110 EUR mesečno.
mogoče bi se poskušala za začetek honorarno zaposlit na kakšnem računovodskem servisu, da osvojiš znanje – saj principi so isti, glede računovodenja pač moraš preštudirat standarde, glede davkov pa davčno zakonodajo.
Forum je zaprt za komentiranje.