Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo TAX FREE – tujci brez DDV

TAX FREE – tujci brez DDV

Prosim pomoč, če imate kakšno izkušnjo v letu 2007.

Sem hrvaška državljanka, ki živim in delam v Sloveniji.
V SLO sem hotela kupiti za nečakinjo malo otroško kolo v vrednosti ca. 110 eurov in ga peljati na Hrvaško. Kupila bi ga brez davka – saj je davka za 20%. oz. bi mi ga prodajalec kasneje vrnil.

Prodajalec je dejal, da papirje izpolni brez težav, vendar pa me bi rad opozoril, da mu je ena stranka iz Hrvaške, ki je pri njih tudi tako kupila 3 kolesa v vrednosti vsakega po 600 eurov, da so dobili naknadno od hrvaškega davčnega urada “položnico” za plačilo davka na Hrvaškem. Je pa to menda bila ena fizična oseba, ki je kupovala kolesa za otroke…
Prodajalec je omenil, da te že na meji vpišejo v neko bazo…. in da so dobili položnico v roku 2 tednov… med tem so v vračevalnici davka na Hrvaškem denar že dvignili. Na koncu so kolesa stala enako kot, če bi jih kupili kje na Hrvaškem…. Otroško kolo bi seveda našla tudi na Hrvaškem, zato tuhtam, kaj narediti….

Letos še nisem tako tax free nič kupovala, pa me zanima ALI JE TO KAJ NOVEGA!!! Ker sicer prej ta praksa ni bila taka!!!!!
Res čudno!!!

Ne poznam toliko zakonodaje, ampak tri kolesa v vrednosti 600 EUR so dosti več, kot eno kolo za 100 EUR.

Mislim, da obstaja določena meja, do katere še lahko uvoziš blago brez carine oziroma brez hrvaškega DDV, za kar je najbolje, da kličeš na hrvaško carino in se pozanimaš, ali pa pobrskaš po netu za hrvaškimi zakoni. Sama ne znam dovolj hrvaško, da bi ti glede tega lahko pomagala, žal

zakonodaja je taka, da ti v Slo vrnejo ddv če izvoziš blago, da ne bi kasneje še drugič plačala ddv – to je v izogib dvojnemu obdavčevanju.

vendar pa zgornje vprašanje izgleda bolj, kako bi se gospa izognila plačilu davka, kar pa seveda ne sodi na ta forum ampak na forzum “davčne utaje”…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close