Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Gospodarska ali obrtna zbornica?

Gospodarska ali obrtna zbornica?

Pozdrav

Sem S.P. – dodatna dejavnost in me zanima, ali lahko izstopim iz obrtne zbornice, ter članarino plačujem samo gospodarski zbornici?

Hvala!

Verjetno je odvisno od dejavnosti. Članstvo pri Gospodarski zbornici sedaj ni več obvezno, kako je z Obrtno, preveri pri OZ.
Tudi od višine letnih prihodkov je odvisna ta obveznost, jaz imam tudi s.p., a ne plačujem nobene članarine. Po registrirani dejavnosti pa sodim na GZ.

Milkica, tistim, ki zaradi nizkega dohodka niste plačevali članarine GZS, se ta mesec izteka ta “solidarnost”. Torej boste VSI prejeli račune od GZS (razen če s pisno izjavo izstopite) Preberi Statut na strani GZS.

V OZS pa je članstvo obvezno, če opravljaš tiste dejavnosti, ki so z obrtno zakonodajo predpisane. In ne moreš kar izstopit.

Kakšna ‘solidarnost’ neki. Pokaži mi firmo, ki uživa ob plačevanju članarine GZS!?

Sem prebrala novi statut GZS. Še najbolj mi je bilo v njem všeč tole:

“Če je član v zamudi s plačilom zapadle članarine GZS več kot tri mesece in sta mu bila v tem času poslana dva pisna opomina, se ga izbriše iz registra članov, razen, če je s pravili združenja oz. zbornice za njihove člane določeno drugače.”

Od GZS člani itak nismo imeli nobene posebne koristi, zato je bil že skrajni čas, da so zakonsko odpravili ‘prisilno’ članstvo.

Kljub temu hvala za info, da jim bom poslala še pisni izstop.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close