Prodaja iz d.o.o -ja ????
Zaposlen sem v d.o.o, majša firma. Dela nas 18, zadnje čase pa bolj piskamo.
Dolžni so mi že tri plače in nekaj nadur. Bojim se, da gremo v stečaj.
Šef mi je predlagal, da bi mi za poplačilo dolga odprodali nekaj opreme, ki ju ravno porebujem doma/ 2 računalnika in hi-fi.
Boljše je, da vzamem to, kot nič, mar ne?
Zanima pa me ali se to sploh lahko naredi? Oprema je namreč kupljena na firmo.
Hvala za odgvore
Da se, je pa potrebno kar nekaj dela z evidencami- oprema je bila najbrž kupljena kot osnovno sredstvo in ne kot sredstvo za prodajo…in če je od nabave minilo manj kot pet let je kar kriza….
če je bila v letu nabave uveljavljena kakšna olajšava jo je potrebno vrniti državi…potem je tu še amortizacija??? – tudi to bi bilo potrebno izločiti…kar pomeni dvig prihodkov in plačilo davka na dobiček….
Potrebno je napisati sklep zakaj in komu se to prodaja – potem pa sredstvo ovrednotiti in ga prodati oz dati v zameno za plačo – tukaj pa se potem pojavi še vprašanje DDV-ja … ko ste sredstvo nabavili je bilo vredno 100 enot in 20 enot davka – sedaj je vredno le še 50 enot in 10 enot davka…??? Kaj je z razliko – vi ste ob nakupu sredstev prejeli 20 enot..sedaj ga boste zaračunali samo 10? – preprična sem, da država hoče vse- kaj pa vi?…
Po vsem tem nisem prepričana da se to sploh splača – vsaj ne delodajalcu… ga najbrž pride ceneje ča vam plačo kar lepo izplača.
mogoče dobiva od koga drugega bolj optimistično razlago:-)))
Forum je zaprt za komentiranje.