Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo NUJNO!!!

NUJNO!!!

Pozdrav!

imam eno vprašanje glede s.p-ja.

Račun imam odprt pri slo banki.zanima me sledeče;
-ali si lahko odprem nov račun v avstriji za s.p-sem ddv zavezanec

Problem je v tem da imam tle blokiran račun.

hvala,l.p

Jože

prvo plačaj kar si dolžan, potem ti bodo račun odblokirali.

hvala za pameten nasvet ejga.

ni problema- pa še kdaj drugič

če še imaš kakšen moder nasvet se priporočam še!

Res hvala za moder nasvet!

Najlažje je odpreti nov s.f. v tujini (Karibi), nato poslovalnico v SLO.

z veseljem pomagam, je lepo videti ljudi, ki neradi puščajo dolgove za sabo, vera v poštenost in zaupanje v ljudi je osnova vsega.

res škoda, da se ne vidi imena in priimka kdo si ….verjetno kak revež….

Če boš tok denarja preusmeril, boš imel vedno blokiran račun.

LOPOV!

Katka KDOR VISOKO LETA NIZKO PADE!!!!!!!!!!!!!!!

Jožeta bo treba tunkati v Ljubljanici, Dragišo pap polslati na jug, odkoder je prišel. Naj raje tam goljufa, ne pa nas!

Živela sveta slovenska zemlja!

Kranjski Janez

P.S. Jože, povej, priznaj – sigurno so ti dolžni južnjaki!

sej niso njemu dolžni, on je drugim, pa so se mu vsedl na račun….

Teoretično lahko posluješ preko blagajne ali z kompenzacijami in asignacijami. Nisi napisal komu in koliko si dolžan in kakšne prilive pričakuješ. Tam do 1 milj. lahko spelješ čez blagajno ( seveda moraš dvigniti blag. max – mogoče ga lahko še nekako narediš za nazaj). Če imaš izvršbo sodišča, je tam lahko napisano, da se ti zasežejo prilivi na TRR št…… in potem to za druge TRR ne velja, dokler ni nove odločbe. Vsak S.p. ima lahko več TRR pri različnih bankah in ga ti seveda lahko odpreš še enega ali pa še dva pri drugih bankah v SLO. Odpri ga tisti dan, ko pričakuješ priliv in isti dan tudi dvigni ves priliv, seveda če gre za enkraten znesek. Vse to so “kao finte” na kratek rok, da se ti poslovanje lahko nadaljuje, na dolgi rok pa bo seveda treba poravnati dolg, ali pa iti v stečaj.
In ne obupaj, že marsikdo se je izvlekel iz dreka!

Če pa že toliko veš, pa napiši še kako oguljufati čimveč ljudi v čimkrajšem času…..

A tebi?

Zakaj pa ne, par milijončjkov mi ne bi nič škodilo…sam ne znam

pOZDRAVLJENA ga!

Ja na računu imam minusa nekje 400 tisoč sem bolj malo podjetje.Trudim se da tole čimprej poravnam.Malenkost sem v finančni stiski.Tlele gor pa me vsi grajajo oz. me zaničujejo, kot da so na tem forumu sami bogataši.

Hvala za pomoč “ena upokojenka” …..Lep večer!

ej ti EJGA mislim, da morš bit zelo pošten.resnično bi te rada spoznala!!!

Za nas komplicirajo ko smo slovenske krvi,kaj pa cigani ko javno državi k… denar????? kaj pa to? na to se ne boš zgražal!!!!!!!???????????

kakta še nikol nis bla brez denarja????!!!! bogatašica!!

jaz osebno delam v oddelku kjer se odpira račune podjetjem. v naši banki preden odpremo komu račun, preverimo, pri katerih bankah ima komitent račun v registru od banke slovenije. tam pa so zabeležene vse blokade računov. v naši banki takim komitentom, ki imajo blokade ne smemo odpreti računa.

Vem za s.p., ki mu je konec lanskega leta to uspelo, do konca prvega poll. 2006 se je že izvlekel. Na forumu ne želim povedati na kateri banki. Pa saj ni problema, skoraj imamo v SLO toliko bank kot gostiln.

Izvlekel že toda na čigav račun – zakaj bi morali sposobni podpirati nesposobne ?

ejga, da te ni malo zaneslo od začetne teme?? Ne bluzi po nepotrebnem!

In kaj se mu je uspelo rešit??

Vse gre če hočeš!

Ko sem odpirala poslovni račun, jih ni zanimalo, ali imam kje že odprtega, prinesti sem morala le potrdilo o plačanih obveznostih do Dursa.
Sicer pa je s temi računi neka luknja – Durs sicer od zavezancev za DDV zahteva, da odprejo poslovni račun, vendar to pravzaprav ni predpisano. Zavezanec mora zgolj imeti odprt POSEBEN račun izključno za poslovanje, se pravi, da je to lahko tudi navaden transakcijski račun. Večina samozaposlenih v kulturi ima odprt samo transakcijski račun, kamor jim naročniki nakazujejo honorarje. Torej bi se to lahko izšlo, tako kot je opisala ena upokojena.
Kako hitro se minus pripeti, lahko ve samo nekdo, ki je na podobnem! In malim ribam pošljejo opomin za neplačane prispevke že po manj kot dveh tednih (DVEH TEDNIH), medtem ko velike firme svojih obveznosti do delavcev včasih ne poravnavajo mesece in mesece, če ne celo leta. Teh 400 jurjev se lahko nabere mimogrede, raje sploh ne pomislim.
Čim prej se izkoplji iz minusa!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close