Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo dohodnina in pomoči

dohodnina in pomoči

Trenutno sem še na porodniškem dopustu. Ob rojstvu otroka sem dobila mislim, da 57000 sit namesto paketa iz CSD, in 50000 sit iz zavarovalnice in nato še 35000 sit nagrade iz občine za novorojenca.

Zanima me pa slednje. Ali moram to vnesti v dohodnino ali ne ? Imam dva otroka z različnimi očeti, od obeh dobivam 30000 sit/mesečno. Se pravi 60000sit preživnine.

Ker letos prvič sama izpolnjujem obrazec za dohodnino mi dela to malo preglavic, ker ne vem kam je treba kaj vpisati, da bo prav.

Prosim za pomoč ali vsaj nasvet.

Lp E.

Dohodkov, ki ste jih navedla ni potrebno vnašati v dohodnino (CSD, paket, občina).

Prav tako ne vpisujete zneska preživnine, vpisal ga bo oče, ki plačuje preživnino (seveda, če bo uveljavljal sorazmerni del olajšave za otroka).
Nadomestilo, ki ste ga dobila iz naslova porodniške pa je potrebno vpisati v napoved. Seveda, če ste prejemala nadomestilo in ne starševski dodatek.

Prav tako vpišite v olajšavo oba otroka za celo leto. Če pa bo uveljavljal olajšavo tudi kateri od očetov, mu bo avtomatsko priznan sorazmerni delež.-
Lep pozdrav.

oj

tisto iz občine sem jaz vpisala

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close