Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Avto zavarovanje

Avto zavarovanje

Bom vprašal tule, ker je večja frekvenca ogledov.

V prihodnjih dneh moram podaljšati zavarovanje avta (obvezno in kasko).
Avto je nekje nižje – srednjega cenovnega razreda (nabavna vrednost novega cca 13.500 €),star bo 5 let, na obveznem zavarovanju sem imel dosedaj 45% bonus, na kasku 50 %. Že nekaj let brez škodnega primera.

Takole iz prve roke bi sam povprašal, katera zavarovalnica nudi najbolj ugodno zavarovanje (cenovno in glede same ureditve in pomoči ob morebitni škodi).

na strani AMZS (info izračun vseh stroškov) mi nakaže, da je trenutno najbolj ugoden Generali.

Mi priporočate to zavarovalnico??

Hvala, lepo popoldne,..

Ja, priporočamo, pa še bon za 10 € ne pozabi izkoristiti ob zavarovanju.

Midva imava oba pri Generaliju. Po moje pa kakšnih bistvenih razlik ni, so bili pa oni najbolj ugodni.

Kvaliteta zavarovalnice se ne meri po ceni zavarovanja ampak ob kompliciranju in načinu izplačila škode.

Tako, da malo povprašaj med tistimi, ki so kaj terjali od zavarovalnice. Moje izkušnje so, da je Triglav najboljši.

Cene se pa kaj bistveno ne razlikujejo.

Vsekakor Generali.

Imam pa izkušnje z izplačilom škode od zavarovalnice Triglav. Prvega pred približno desetimi leti, avto je bil ocenjen na totalko, denar sem dobil po 47. dneh. Letošnji primer, šlo je za manjšo škodo, pa po skoraj treh tednih.

Pa za 5 let star avto si dobro preračunaj, če se ti še izplača kasko ?!
Vprašaj, koliko bi dobila odškodnine, če bi ocenili totalko ?

Ja,pa pri Generali, imaš asistenco za 1 € tudi brez kaska. Nam je že dvakrat prišla prav, ne bomo več člani AMZS.

Generali je najugodnejši pri kasko zavarovanju. Tudi pri škodah se obnašajo tako kot je treba.

Obvezno zavarovanje je z manjšimi odstopanji približno enako povsod, ker je to pač OBVEZNO zavarovanje.

Ne priporočam Generalija. Pozanimaj se še kje. Predvsem so nianse pri kasku, pri zavarovalnici Triglav npr., če uveljavljaš vandalizem, izgubiš bonifikacijo, mislim, da je s točo pri Generaliju podobno.
Priporočam ZM.

Lp

Je pa vsa ta debata okoli zavarovanj zelo zanimiva. Ljudje se večinoma obnašajo, kot da kupujejo standardizirane izdelke in da je edina kategorija, o kateri velja razpravljati, cena.
Pa je res tako?

Se splača malo prebrat zavarovalne pogoje in droben tisk, ker potem kaj hitro ugotoviš, da so med zavarovalnicami kar pomembne razlike.

Jaz imam samo izkušnje z 4 službenimi vozili, ki smo jih imeli zavarovane preko TRIGLAVA. Pa sem šla iz čiste radovednosti prosit za predračun za Berlingota na ZM. Mi je za par eurov ceneje naredila full kasko z zavarovano osebno lastnino v avtu. Za ta denar smo pri TRIGLAVu dobili samo delni kasko. Tako, da smo vse avtomobile zavarovali pri Zav. MB.
lp

Midva z ženko imava oba pri Generali.Ko sem jaz enkrat uveljavljal škodo ni bilo problemov.Zdele so pri ženinem avtu našli toliko popustov pri obveznem zavarovanju (za puntota 1.2 ), da je bilo zavarovanje cca 60 eur cenejše od lanskega.Sem mislil da je nateg…obvezno, AO+, asistenca, zelena karta je bilo 150 eur.Premijski razred ima minimalen, vozniške izkušnje nad 10 let, brez škod.V tem sva unovčila tudi bon Generali club za 15 eur, ter dobila še 10 eur za Babycenter.Po moje se res najbolj splača Generali.

Allianz zavarovalnica.
Kako ceneje do avtomobilskega zavarovanja. Preprosto pišiti na mail in naredimo izračun.
tjasa.franko.cb24@gmail.com

New Report

Close