prodaja avta v tujino, NATEG?
Zivjo,
na moj oglas na netu me je kotaktiral neki tujec, baje iz Anglije, ki bi kupil moj avto in mi poslal denar v obliki čeka (želi le moj naslov) na katerem bi bil tudi denar za spediterja, torej vecja vsota kot je cena avta in zeli da bi preostalo razliko jaz nakazala spediterju…v nadaljevanju je prejeti mail…
Thanks for your mail,im in uk but the car is needed in far africa on demand Please i want to make the payment for this Fiat Bravo 1.6 16v as soon as possible.I am okay with your price for the car i will contact a client of mine in uk to make the payment to you as soon as possible so, i will insruct him to send this money to you with a cheque so, that he can make the payment to you and all you will need to do immediately you receive the payment is that you will deduct your price for the car and send the remaining balance via western union money transfer to the international shipping company that will be taking care of the shipment of the car for me,Please i want you to get back to me with your full name.phone number and address where you want the cheque to be send to,so that i can contact the shipping company to contact you as soon as possible
Ali mislite, da je to nateg? Ali je res mozno?
Thenx
Človek je iz Velike Britanije in kupuje avto, ki ga rabijo v Afriki?!?!?
No, saj ne rečem, da ni možno. Na sejmih rabljenih avtomobilov po Evropi masovno kupujejo stare avtomobile (najraje mercedese) in jih vozijo v Alžirijo, Maroko in še nižje.
Osebno bi šel vprašat na upravno enoto, na carino in na špedicijo, kako je s prodajo avtomobilov v tujino. Potem bi človeku poslal kupoprodajno pogodbo in zahteval en podpisan izvod. Potem pa čakal na direktno nakazilo v banki. Nobenih čekov. Imamo IBAN in SWIFT kode zato, da jih uporabljamo. Moje mnenje pač…
Pred časom sem videl podobno ponudbo na spletu, le da je šlo za prenosni računalnik. Vsi na forumu so lastniku računalnika močno odsvetovali kakršno koli poslovanje na ta način. Glede info na upravni enoti- verjetno je možno, da se da z papirji to izpeljati, zate pa je seveda pomembno, da dobiš tudi kupnino. Srečno!
Draga Pika,
avto prodajaj doma in imela boš mirno življeje.
V svetu (pri nas naivčinah žal ne vedno) velja pravilo: “najprej denar, nato avto” kar tip, ki se je oglasil dobro ve.
Kot se sliš iz sporočila, ki si ga prejela, prijazni Otočan potrebuje pomoč (ime) živega človeka, da bi opral tako vsotico denarja, v primerjavi s katero bi bila vrednost tvojega fiata peanuts.
Morda bi obljubljeni denar za avto (če ni še dodatnih pogojev, n.pr. ko avto prispe v Afriko, ali ob svetem Nikoli) celo dobila kot provizijo za sodelovanje pri žehtanju.
Kopirano:
Angleški” kupci vaših avtov #1
Moderator
From
Level : 42
HP : 1241 / 1241
MP : 958 / 3301
EXP : 37
Group:
Registered Users
Moderatorji foruma
Začelo se je pri nas, da če nekdo oglašuje avto na internetu dobiva povpraševanja iz različnih držav sveta.
V tem tednu sem se že z dvema pogovarjal, ki sta mi zagotavljala kako bosta za velike denarje prodala avtu v Anglijo!
Primer maila, ki jih prodajalci dobijo:
I came across your advert about selling your mentioned item which i will be glad to know if you still have it available……..I will like to its present condition and the pictures if available….I will be glad if you can get back to me with the following informations:
YOUR FULL NAME…………
YOUR FULL ADDRESS………
YOUR PHONE NUMBER………
THE LAST OFFER…………
I will be glad to read from you with the informations required to arrange for the payment and the shippment ontime.
Regards
Zadeva je že nekaj let popularna v tujini…sedaj se je vseskup preselilo tud k nam.
Nateg deluje nekako takole:
Avto stane 1000eur…Anglež vam pošlje ček od 2000eur…in vas prosi, da neki špedijcijski firmi nakažete 1000eur za prevoz, stroške, blabla…to nardite nakažete 1000eur in čez nekaj dni vam iz banke sporočijo, da je ček neveljaven in, da prosim vrnete denar
Uglavnem, če kdo prodaja avto naj to počne samo po starem običajnem postopku jest tebi avtu ti meni denar pol pa papirovje.