PASSAT
Imam problem s passatom. Kupil sem passata letnik 2010. Namesto ključavnice ima kjuč ki se vstavi v armaturo (verjetno imajo to že vsi novejši)
Problem je v tem,da včasih vže normalno,včasih pa ne vžge. Ko tisti ključ potisneš v armaturo ni nobenega znaka..ne “vergla” čista tišina. Včasih pa celo vse lučke ugasnejo. Potem moram počakat cca 2 minuti in poskusit znova. Včasih vžge,včasih spet ne.
Je tuukaj kakšen strokovnjak za nas “taleve” voznike ki še žarnice ne znamo zamenjat:-)))
Res najlepša hvala za odgovore..pa ne me pošiljat na servis ker sem že bil pa pravijo,da računalnik nič ne vidi da bi bilo narobe
Hvala Franc
tak ključ deluje podobno kot bančna ali druga kartica..
na njem so podatki, ki jih preveri CPU v avtu in če se “povohata” pali sicer pa ne..
kot večina kartic, so takšne stvari občutljive na magnetenje, el polja in druge vplive..
tako da malo preveriti s čim imate “ključ” v “bratovščini”..
morda imate doma kaj z magnetom-recimo lučke ki se pritrdijo na kovino- in ste kdaj pomotoma imeli obe stvari skupaj, sedaj pa “ključ” občasno nagaja..pač moje razmišljanje
Nam se dogaja popolnoma isto. Prejšnji teden so nas na pooblaščenem servisu očitno nategnili, da je kriva elektronika za zaklepanje volana in zamenjali kos, ampak danes se je situacija ponovila.Se bojim, da na servisu zopet kiksnejo…
Vem,da je tema stara, a če kdo pozna vzrok/rešitev bi bili neskončno hvaležni….Mogoče še to – avto ne vzge v primerih, če je dalj časa parkiran na soncu….
Pri meni se je isto dogajalo.Na servisu ww. so mi rekli,da alarmna naprava v vozilu zazna,kot da hoče nekdo vozilo ukrasti,Hitra rešitev v danem momentu je,da izstopite iz vozila,zaprete vrata in vozilo zaklenete,ga ponovno odklenete in zaštartate.Pri meni je delovalo,napaka se je čez čas sama popravila.
lp