Na testu: Mazda CX-5 CD150 AWD Attraction
Na test sem prevzel Mazdo CX-5 z dizelskim motorjem, štirikolesnim pogonom in opremo Attraction.
V kolikor vas karkoli zanima o tem avtomobilu, ali bi podali mnenje, ga lahko postavite tu.
Na testu sem že imel bencinsko različico: http://avto.over.net/testi/mazda-cx-5-20i-awd-attraction/
Debata na forumu bencinske različice: http://med.over.net/forum5/read.php?99,7966039
Če želite najcenejšo opcijo Mazde CX-5 AWD (s štirikolesnim pogonom) potem je za vas potem prava izbira z bencinskim 2.0i motorjem in opremo Challenge (118 kW (160 KM)), porabo 6,6 l/100 km, ki stane 26.990 evrov.
Testna različica CD150/AWD/Attraction s 110 kW (150 KM), porabo 5,2 l/100km pa stane brez dodatne opreme 30.890 evrov. Sicer je najcenejša dizelska opcija trenutno CD150/AWD/Challenge, ki stane 28.990 evrov.
Če gori takšna lučka kot na sliki spodaj levo, potem vas le opozarja po domače povedano, da avtomobil še ni dovolj segret. Takoj, ko pride na pravo delovno temperaturo lučka ugasne.
Res je. Zapeljali smo testno Mazdo CX-5 v blato, gozdne poti, celo potok smo morali prečkati in dobili tudi nekaj snega. Vse je prestala brez težav. Gume so bile M+S, znamko sem sicer pozabil, 17 palcev velike, obnesle so se dobro, dokler se ni nabralo preveč blata, ko je malce bolj drselo. Vendar za neko povprečno terensko rabo za vožnjo po gozdni poti ipd… zadoščajo. Bom pa v kratkem objavil video kje smo se peljali iz zanimivega zornega kota.
Če želite najcenejšo opcijo Mazde CX-5 AWD (s štirikolesnim pogonom) potem je za vas potem prava izbira z bebcubsjun 2.0i motorjem in opremo Challenge (118 kW (160 KM)), porabo 6,6 l/100 km, ki stane 26.990 evrov.
Testna različica CD150/AWD/Attraction s 110 kW (150 KM), porabo 5,2 l/100km pa stane brez dodatne opreme 30.890 evrov. Sicer je najcenejša dizelska opcija trenutno CD150/AWD/Challenge, ki stane 28.990 evrov.[/quote]
Koliko pa potem pride tvoja testna? Hvala za info.
Če želite najcenejšo opcijo Mazde CX-5 AWD (s štirikolesnim pogonom) potem je za vas potem prava izbira z bebcubsjun 2.0i motorjem in opremo Challenge (118 kW (160 KM)), porabo 6,6 l/100 km, ki stane 26.990 evrov.
Testna različica CD150/AWD/Attraction s 110 kW (150 KM), porabo 5,2 l/100km pa stane brez dodatne opreme 30.890 evrov. Sicer je najcenejša dizelska opcija trenutno CD150/AWD/Challenge, ki stane 28.990 evrov.[/quote]
Koliko pa potem pride tvoja testna? Hvala za info.[/quote]
Gre, kot je navedeno, za Mazdo CX-5 CD150 AWD z opremo Attraction. Vozilo nima posebne dodatne opreme razen kovinske barve in cena skupaj znaša 31.440 eur.
S to testno Mazdo CX-5 nisem niti varčeval, vozil sem se cca 55% v mestu, 40% relacije in 5% terenske vožnje pa je poraba ob zaključku testa znašala 8,2 l/100km.
Hvala za opozorilo, sem malce pospešil tipkanje. 🙂
TEST Mazde CX-5 CD150: http://avto.over.net/clanek/mazda-cx-5-cd150-awd-attraction/%5B/b%5D
Mogoče se močnejši motor bolje sooča s težo avtomobila in hkrati poleti je načeloma poraba nižja. Ta avtomobil je bil testiran v zimskem času. Hkrati pa je veliko seveda odvisno tudi od teže voznikove desne noge. Hvala za vaš podatek in ja, dosegate res dobro porabo. Sploh zato, ker imate 4×4 pogon.