Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel Meriva

Opel Meriva

Zdravo
zanima me kaksne izkusnje imate z Merivami ?Po moznosti disel in letnik 2007.Zanima me poraba,okvare,koliko pridejo letni servisi pri Oplu…kakrkoli?

a si prebrala test na avto.over.netu?

Prebrala sem ze pomoje ze vse teste.. povečini so za nova vozila,jaz kupujem “novega starega” in me zato zanimajo dejanske izkusnje…tovarniške napake,skrite napake…

Živjo, Ursa81.

Jaz sem si do letos marca lastil merivo enjoy. Bila je letnik 2005, dizel, z motorjem 1.7CDTi (74kW) ali 100 konjev, po domače. Avto je imel ob prodaji prevoženih okoli 150000 kilometrov (realnih!). Nikoli ni bil karamboriran.
Je kar uporaben glede prostornosti. Motor je dokaj prožen. Popil mi je med 5,5 in 6 litrov nafte. Navor je tudi soliden. Tako da čez sam motor nimam kakšnih ekstra pripomb niti slabih izkušenj. Me je pa avto kot opel precej razočaral. Vedno so bile neke drobnarije za popravljati. Kar naprej sem menjaval žarnice zadaj in spredaj. Spredaj je pa tako, da sem moral vzeti ven akumulator, da sem žarnico sploh lahko zamenjal (hiba enoprostorcev – žal). Poleg tega sem moral menjati ležaj, končnike, pa neke druge stvari… Skratka, skozi je bilo nekaj po malem za popravljati. Na koncu bi moral zamenjati še sklopko, vztrajnik in jermen, ampak nisem imel več potrpljenja hoditi do mehanikov. Pa še menjalnik je bil tudi v k****. Račun vseh popravil bi bil kar visok – sodeč po predračunu. Zato sem jo raje malo ceneje prodal. Je pa te avte res težko prodati. Če jo nameravaš uporabljati za relacijsko vožnjo, ti jo odsvetujem. Avto namreč ni preveč udoben (je kar trdo podvozje in ne tolerira lukenj preveč) in je v ovinkih kar precej nagibanja. Res da sem vajen avtov višjega razreda, pa vseeno. Za mestno vožnjo in nakupovanje je pa super. Moja je imela še dodatno zatemnjena zadnja stekla – zelo priporočam, pa avtomatsko klimo – ki pa ni ne vem kaj (še vedno boljša od ročne). Prtljažnik je praktičen, ker ima dvojno dno. Pa tudi sistem zlaganja zadnjih sedežev je zelo posrečen in uporaben.
Aja, pa dobro je še to, ker sediš malo višje, kar pripomore k boljši preglednosti in občutku varnosti – pa še lažji je vstop in izstop iz avta.
Upam, da sem ti dal kakšno koristno informacijo.
Moje osebno mnenje – verjetno si je nikoli več ne bom lastil.

Dobro napisano, nn35.

Starejše Merive ne priporočam. Imeli smo novo Merivo (bencin) letnik 2003 in so bile stalno težave. Takoj po preteku garancije po dveh letih in okrog 35000 km je bila potrebna zamenjava razvodnik vžiga, po domače bubina. To je bilo 250€, težave z elektroniko, stalno je gorela kakšna opozorilna lučka, velika poraba olja, okvara računalnika tako da ni več vžgalo. To pa bi zneslo čez 1000 € zato smo se jo rešili.

Hvala, R8.
Napisal sem pač svoje dobre in slabe izkušnje.

Ursa81, dodal bi še to.
Skrite napake je težko najti oziroma je zanje težko vedeti – saj so vendar skrite :). Kar pa se tiče rezervnih delov in servisov, se mi pa vse skupaj zdi kar precej drago – napram drugim znamkam.
Mimogrede – popravilo ročne zavore na 8 let stari corsi je bilo 300 EUR z delom. Material je bila le nova zajla. Zdaj pa presodi, koliko je zneslo delo. Brez avta sem pa bil 3 dni.

Še povzetek za urško: predvsem pomembna je namembnost avta. Torej, ga potrebuješ za mesto in šoping ali za vsakodnevno vožnjo v službo in s tem dnevno kilometrino preko 100 km. To ni isto. Sicer pa – -kakor koli že – uspešen nakup ti želim!

Jaz se v takih primerih prav vprašam,ko se takoj oz. zelo kmalu po koncu garancije napake kar začnejo pojavljati,če ni to na servisu nalašč takrat kaj narejeno,da se kvari,da bi čimvečkrat pripeljal k njim in plačeval?

težko je raptor predvidet kdaj bodo napake… so pa garancije narejene tako, da valda ne bodo tok dolgo veljavne da bodo težave že prisotne. reče se garancija zato, da oni garantirajo do tega obdobja da bo vse ok…če ne bo, bodo popravili na njihove stroške.

Najprej se opravicunem ker sem pisala pod dvema nickoma,sploh nisem opazila da nisem prijavljena
Hvala vsem za izkusnje in nasvete…Avto sem sicer ze kupila Opel Meriva Cosmo 2007,127.000 km disel.Garancija 12 mesecev..ampak na zalost je takoj prvi dan ko sva avto dobila posvetila lucka za servo volan,in sva posledično razmisljala tudi o vrnitvi…Sicer peljala nazaj in bodo popravili..ampak vseeno,grenak priokus ostaja…Eni pravijo da nimajo problemov sploh,drugi veliko…verjetno je res tudi kaj kupis in koliko vlagas pol se vanj…če je samo bencin in registracija..brez servisov in skrbi zanj slej ko prej zacne crkovati..
Kakorkoli upam da nama bo dolgo sluzil ce se odločiva obdrzati..

Ja, nimaš kaj. Kupiš z najboljšim in najlepšim namenom in upanjem, da bo nekaj časa mir s pločevino pri hiši. Nikoli pa ne veš, kaj dobiš in na kaj naletiš. Žal je še pri novih vozilih večkrat tako. Saj pravim, mene oz. nas je meriva CDTi dobro služila, sem pa se naveličal drobnarij in sprotnih vlaganj vanjo. S tem mi je vzbudila dvom o zanesljivosti. Meni je pa zelo pomembno, da sem pri avtu brez teh skrbi. Da vem, ko se vanj usedem in ga vžgem, ga bom jaz ugasnil in ne da se bo on sam 🙂 humorno povedano. Z leti sicer ta verjetnost upada, ampak imaš pa vsaj nekaj časa mir. Na koncu je bilo pri merivi tako, da se je vsakič znova pojavil kakšen nov “čriček” ali podobna nevšečnost. Enkrat se pa res tega naveličaš. Aja, pa še amortizerji so bili slabi in je udarjalo po luknjah kot na vozu.
Upam, da te bo tvoja/vajina dobro služila.

Lp!

Bravo vsem, ki ste dali realno sliko o avtomobilu meriva

tak avto imam sam od 2005 leta in se mije vse to–napake že zgodile;razen motoe še dobro dela
LP pravični kritik

New Report

Close