Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem sedeži, tapiserija vonj po nikotinu

sedeži, tapiserija vonj po nikotinu

Kupila sem avto, katerega voznik je bil kadilec. Sicer avto lepo ohranjen, le ta grozen vonj (smrad) veje iz sedežev in ostalega tekstila. Sem ga že dobro posesala, namazala s peno, posušila, dobro prezračila na soncu. Pa moram reči, da ni nič boljše. Verjetno bi morala uporabiti prav poseben detergent za ta namen. In prav to me zanima, če obstaja kakšno sredstvo za čiščenje – nevtraliziranje vonja po nikotinu?

Menim da ti bo lažje, da ga pelješ na generalno čiščenje enemu kvalitetnemu ponudniku. V LJ je recimo to Bužga s Hruševske ceste, mislim pa da imajo to tudi pri Avto Svetek na Zaloški. Preveri 😉

Jaz bi tudi peljal na globinsko čiščenje.

Si oprala tudi strop? Nikotin se ti je zažrl tudi v oblogo stropa.

Ravno danes sem ga. Moram reči, da je občutno bolje. Saj po logiki je res najbolj koncentriran prav tam.

Še nekaj nasvetov:
Postavi dve veliki brisači v dveh ločenih plastičnih sposodah in ju napolni z belim kisom. Če avto je res velik, uporabi dodatne posode. S kisom prepojeni brisači v posodah postavi v avto, eno spredaj, drugo zadaj. Kis bo absorbiral cigaretne vonjave iz avta. Če je potrebno, ponovi!
Lahko poskusiš tudi posipanje sode bikarbone po oblazinjenjeju in preprogah, pusti stati nekaj ur, nato pa posesaj!

HVALA Pametanjokovć, ta nasvet bo pa tudi meni pomagal.

New Report

Close