Kako pogosto servisirate svoj avtomobil?
Da nebom odpiral nove teme,pa ker je pač tema že avtoservisna bi vprašal,če ima kdo izkušnje z motornimi olji Olma?Ker jih proizvajajo oz. pridelujejo,predelujejo ali kakorkoli pač že,v Sloveniji.Pozna kdo koga,ki je tam zaposlen?Namreč,ko bi bil moj avto starejši bi olje in filter rad sam menjaval,pa bi se točno pozanimal za specifikacije za moj avto in to bi najbrž najbolje vedeli tisti v proizvodnji olj.Meni sicer v navodilih za uporabo piše,ampak je en cel kup oznak,za viskoznost so pa napisane naslednje 5W30,10W40 ali 5W20.Na servisu pa mi točijo Castrol Magnatec 5W40 c3,torej v knjigi ni predpisane te viskoznosti.Vem pa,da je viskoznost odvisna od temperatur ampak bolj natančno nisem seznanjen.Zato bi,preden bi sam menjal,povprašal kakšnega strokovnjaka,ki so mu motorna olja zelo blizu.In bi se natančno pozanimal,navedl bi mu tip avta,oz. moč motorja,kubaturo,da je bencinski,pa še knjigo z navodili bi mu pokazal,potem bi mi pa on poleg viskoznosti svetoval še glede ostalih oznak,da bi bilo olje povsem primerno za moj motor.
Jaz ga redno na eno leto,ker to prej nastopi kakor interval 20.000 km,ker jih jaz na leto delam 10.000.Bom pa najbrž naslednje leto sam kupil olje,ker ga preko spleta dobim skoraj pol ceneje,40% pa najbrž res.Je pa drugo leto že izven garancije motor,tako,da bom zaradi tega prinesel svoje olje,bom pa istega kakor so mi ga nalivali na servisu.Castrol Magnatec 5W40 c3,za Mazdo2,bencinar,1350 ccm,63 kw.