Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem PROSIM ZA MNENJE

PROSIM ZA MNENJE

Pozdravljeni,

poznavalce avtomobilov prosim za mnenje o golfu V.

Že 10 let vozim ta tip avtomobila od II in nazadnje IV (TDI), pred skoraj že odločenim nakupom serije V pa mi je nekdo namignil, da se jim ta avtomobil tokrat ni ravno posrečil….. sedaj sem v dilemi.

Prosim za vaše mnenje.

Pozdrav.

Hobotnica,

a si brala kakšen test ?

V eni od letošnjih izdaj Avto Motor und Sport je bil objavljen test skoraj vseh plehkov v tem razredu. Peugeot 307, Opel Astra, Renault Megane, Toyota Corolla, Mazda 3, Ford Focus, Fiat Stillo in VW Golf.
Kaj misliš kdo je zmagal ? Avto, ki ga voziš že 10 let.
Tvojega namig-atelja pa lahko vprašaš na kaj je mislil ob “nesreči” ?

Hehehe, Toporišič bi bil “ponosen” na novo slovensko skovanko: “namigatelj”.

Sicer pa vidim, da so nekateri slepo zaljubljeni v VW blagovno znamko.
Ob tem pa jasno ne zmorejo ponuditi niti enega samega argumenta. 🙂 🙂 🙂
Jaz sem kljub temu, da sem že 7 let lastnik dveh VW avtomobilov uspel ohraniti objektivnost in reči, da nisem zadovoljen z VW-jem, predvsem pa z zastopniki te znamke.
O mojih izkušnjah z njimi sem nekaj že pisal.

Tudi sam sem nasedel splošni popularnosti VW in v upanju da se končno vsedem v pravi avto doživel strašno razočaranje,.Če že 10 let voziš golfa potem sploh ne veš kaj si zamudila. Probaj še kaj drugega, saj nimaš kaj izgubiti. Z novim modelom -V so pri vw zapravili še zadnji argument to je tradicionalno in robustno obliko. Petka zgleda kot povprečen hyundai….

Nova Opel astra je sedaj veliko bolj izpopolnjena od novega Golfa ob nekaj nižji ceni…golf je močno precenjen avto, ki spi na minulih lovorikah…poskusi vsaj s testno vožnjo astre, peugeota 307 se pa izogibaj, ker je to en ubogi kup napak…
lp, cashy

No, verjetno je res zmagal, ampak si pozabil omeniti tudi, da je dotična Nemška revija Avto Motor und Sport včasih kar malo preveč pokroviteljska do nemških avtomobilov v primerjavi s tujimi. Kar je seveda po svoje razumljivo. Bolje bi bilo videti, kateri avto je bil izbran za Evropski avto leta, ali morda slovenski avto leta in še kakšne druge teste. Stavim, da bi vsak test dal drugačen rezultat, tako da tisto ni nek velik dokaz o kvaliteti novega VW.

Hvala za vaša mnenja, vendar bo sedaj odločitev še težja oziroma se bom verjetno še nekaj časa vozila z moji starim golfičem IV.

Potem…. potem vas bom pa spet prosila za mnenje:) V bodoče bom redneje sledila debatam na forumu in morebiti se mi utrne ideja o novem konjičku.

Hvala fantje in lep pozdrav.

Golf je tako zelo popularen, ker drzi ceno. Vec znancev se je prav iz tega razloga odlocilo za njega. Ceno pa drzi zaradi pregovorne zanesljivosti, ki pa je zal bolj mit kot resnicnost, namrec Toyote in Honde dalec prednjacijo po zanesljivosti.

Vsem sodelujočim; vam je mogoče znana številka 278.000 v povezavi z avtomobilom o katerem se trenutno debatira?

LP, Škorpjon

Škorpjon….. glede na to, da ne sledim statistikam prodanih avtomobilov, kar predpostavljam da omenjena številka pomeni, v primerjavi z ostalimi znamkami, mi prosim razloži, kaj pomeni navedena številka v razmerju z drugimi? Veliko ali malo?

Hvala in pozdrav.

Berem še spodnje poste na temo VW in moram reči, da se glede nekaterih “sitnosti” pri VW kar strinjam:

v treh letih, odkar imam G IV, je enkrat motor sam od sebe ugasnil na avtocesti med vožnjo po prehitevalnem pasu, kar je bilo skoraj nevarno zame in za ostale udeležence v prometu, pa ne znam sedaj povedati, kaj je bil vzrok, le vlečna služba ga je odpeljala na servis….. enkrat je v blazni dežni nevihti odpovedala vsa elektrika (luči, brisalci, smirokazi….), ko sem nekoč hotela zjutraj v službo, me je pričakal na voznikovem sedežu zmečkan odprt air bag iz volana (sledila je zamenjava celega volanskega sistema), resnično so črički v armaturi in za hudiča jih ne morem pregnati, pomaga le, da dam radio na glas in da jih ne slišim. Ker so me opozorili, da pokrove koles kradejo, sem že v trgovini naročila lita platišča…..

Ampak…. po moje se marsikatera neprijetnost zgodi tudi drugim avtomobilskim znamkam in jaz priznam, da imam svojega golfiča prav rada….. težko se bom poslovila od njega….

Pozdravljena … in po vsem nastetem bi si zelela spet kupiti Golfa (V) ???

Ne morem verjeti … Do sedaj imam za sabo ze kakih 700 000 prevozenih kilometrov z 4 razlicnimi znamkami vozil … in mi pri vseh skupaj (na sreco) ni bilo potrebno resevati tako RESNIH tezav…..

lp

Tako je HOBOTNICA – gre za prodajo avtomobilov GOLF V v letošnjem polletju. Če bo prodaja obdržala sedanji trend bo to v letošnjem letu najbolje prodan avto v Evropi. Bolj kot to pa je številka za mnoge konkurente nedosegljiva ali komaj dosegljiva v celem letu. Lani so za primerjavo največji konkurenti (FOCUS, 307, MEGANE) prodali med 300 in 400 tisoč avtomobilov, GOLF jih je tudi lani prehitel, tako kot mnoge veliko cenejše avtomobile (CLIO, PUNTO …), kljub izredno »težkemu« prodajnemu letu (menjava modelov) in nenazadnje večji oz občutno večji ceni.
Številke povedo eno samo dejstvo; GOLF je glede na prodajne rezultate za evropskega kupca najboljša izbira v svojem razredu oz (v nekaterih letih) absolutno najboljša izbira.
Moje mnenje o »petici«: brezhibna, natančna izdelava brez napak tako na zunaj, kot znotraj. Tam najdeš vrhunsko ergonomijo armaturne plošče, zelo dober položaj za volanom (volan, sedež, prestavna ročica, »komande« za upravljanje – njihova namestitev oz možnosti dodatne nastavitve). Materiali v notranjosti so odlični, predvsem pa kvalitetnejši od večine konkurence. Vožnja je udobna, lega na cesti odlična predvsem zaradi zasluge odličnega in naprednega podvozja. Motorji TDI so odlična kombinacija zmogljivosti in zmernosti pri porabi. Tudi izbira motorjev, opreme in doplačilnih možnosti je za ta razred velika, predvsem pa je velika možnost kombinacij motorjev ter ostale »železnine« (npr. menjalnik DSG, 4 kolesni pogon, 6 stopenjski menjalniki …), opreme (npr. več barvnih možnosti notranjosti), ter vsega kar predstavlja oz sestavlja avto. V tem razredu je to redek »pojav«.
Cena – ta je bila deležna veliko kritik, češ da je previsoka. Po mojem prepričanju je ravno toliko dražji od konkurence kolikor več ponuja oz je boljši v večini lastnosti. To nenazadnje potrjuje prodaja (kot pri GOLF-ih vseh generacij). Nenazadnje pa VW ni kriv za naše »evro« plače.
Okvare – brezhiben avto je bil po mojem prepričanju GOLF II (če ostanemo pri oz govorimo o GOLF-u), okvare in posledično »zastoji« na cesti zaradi njih so bile večinoma redke. Bil je razmeroma preprost, dalo se ga je z zmernimi stroški vzdrževati in voziti (predvsem dizla), redno vzdrževanje pa je nagradil z dolgo življenjsko dobo, kar dokazuje veliko »primerkov«, ki so še danes udeleženci v prometu. Vsi nasledniki niso in po mojem mnenju zagotovo ne bodo nikoli dosegali takih »standardov«. »Dvojka« je imela »elektrike« za vzorec (svetila, troblja, ventilator in tu se spisek v glavnem konča), zato praktično ni imelo kaj »crknit«. Z vsako generacijo je »elektrike« več in jo bo kot vse kaže še več, vse skupaj pa pomeni, da bodo nasledniki veliko bolj »ranljivi« oz podvrženi možnosti okvar.
To dokazuje tudi veliko kritik na ta račun, v tej temi. Bolj kot nezanesljivost GOLF-a, gre tu po mojem prepričanju za »nesrečno« roko oz nesrečno izbiro, mogoče pa tudi neredno in nestrokovno vzdrževanje, veliko krivde pa nosijo tudi nekateri pooblaščeni servisi in uvoznik, ki dopušča njihovo neprofesionalnost.
O zanesljivosti GOLF-a, se je mogoče prepričati na tej strani
http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1098302.html# .
Lani je bil po tej statistiki zanesljivejši od TOYOTE, MAZDE in NISSANA, predlani pa HONDE enakega velikostnega razreda, če vzamemo kot pojem zanesljivosti japonske proizvajalce. Predvsem pa zanesljivejši od večine evropske konkurence.
HOBOTNICA – moj glas je »ZA« GOLF-a V. V »poplavi« NE-jev (nekateri so nestrokovno utemeljeni in neresnični).
Prepričan sem, da boš v tem razredu po večini želenih oz pričakovanih lastnosti težko našla boljši avto.

LP, Škorpjon

Če je zate merilo kakovosti in zanesljivosti število prodanih izdelkov, se krepko motiš!!
Potem je bil pri nas v Sloveniji pred dobrimi 10-imi leti Yugo simbol kakovosti in zanesljivosti :))) Kasneje pa renault 5 in clio :)))

Potem v evropskem merilo toyota ne bi bila nikdar pri vrhu lestvice v kakovosti in zanesljivosti

KAKOVOST IN ZANESLJIVOST JE ENO, ŠTEVILO PRODANIH MODELOV PA DRUGO! TOREJ NE MEŠAJ DVEH RAZLIČNIH POJMOV!!!

Na podlagi česa, meni pripisuješ mešanje pojmov oz povezovanje ali enačenje pojmov kvaliteta&zanesljivost in prodaja avtomobilov ? Prepričan sem, da si slabo oz površno prebral moje pisanje.
O zanesljivosti GOLF-a sem sklepal na podlagi podatkov objavljenih na spletni
strani :
http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1098302.html#
Nikakor pa ne iz statistike oz razlage le te na začetku, kjer ni nikjer govora o zanesljivosti in kvaliteti.

TOREJ NAUČI SE BRATI !!!

LP, Škorpjon

Seveda znam brati 🙂 tebi so pomembne samo številke o prodaji….
in vprašanje hobotnice je bilo ali res drži, da se golf 5 ni posrečil? …

“Vsem sodelujočim; vam je mogoče znana številka 278.000 v povezavi z avtomobilom o katerem se trenutno debatira?”

“Številke povedo eno samo dejstvo; GOLF je glede na prodajne rezultate za evropskega kupca najboljša izbira v svojem razredu oz (v nekaterih letih) absolutno najboljša izbira.”

Kje v zapisanem vidiš oz bereš besedo kvaliteta oz zanesljivost?

NAUČI SE BRATI !!!

LP, Škorpjon

NEKATERI ZNAMO BRATI TUDI MED VRSTICAMI :)))

Če pa ti kupuješ avto po sistemu, tolk velik ljudi je že kupilo (se nasankal) določen avto, ga bom pa še jaz, je pa “idiotizem”!

pa lep pozdrav

Med vrsticami lahko bereš kar te je volja. Samo ne potem »prebranega« pripisovat napačnemu avtorju.
Tudi tisto o kupovanju avtomobila (»Če pa ti kupuješ avto po sistemu, tolk velik ljudi je že kupilo (se nasankal) določen avto, ga bom pa še jaz« ) je zraslo predvsem in izključno na tvojem zeljniku oz si zopet prebral med vrsticami. Zato avtorstvo pripisuj sebi.

LP, Škorpjon

Hobotnico zanima mnenje o golfu 5, ki se baje ni posrečil, ti pa serješ klanfe samo o prodajnih številkah, ki naj bi potrjevale pravo izbiro :)))

Golf je nekaj pomenil pred 20 leti v bivši jugi. Takrat si ga je večina želela imeti in kdor ga je imel je bil frajer na cesti med samo “zastavo”. V današnjih časih pa golf to več ni in nič ne pomeni. In kar nudi za svojo ceno je absolutno predrag! Od njega je samo še ime ostalo “ljudski avto” in njegovi zvesti privrženci:)))

….sem ti spodaj odgovoril…

Ja Golf od modela II naprej ni več tisto kar je bil včasih.Čeprav ni slab avto.Vendar mislim, da za tak denar lahko dobiš sploh pri japoncih boljši avto.Sam nebi nikoli imel Golfa.To pa zato, ker je skoraj vsak peti avto na cesti Golf, ker ga ima fant moje bivše punce, ker ljudje ki ga vozijo ga ponavad hvalijo na vse načne(nekateri upravičeno, drugi…) in vse drugo zanje ni avtomobil, ceprav vecina raziskav in statistik kaže drugače…

Jaz vozim skodo imam kar nekaj tezav in to predvsem z elektriko. Zakaj sploh pisem? Zato, ker mi zmeraj mehaniki omenijo: ja to je pa tipicna napaka (golfa). Ne bom nasteval napak,ker jih je kar nekaj.Tolazim se edino s tem , da sem za mojega “VW” placal malo manj kot za “originala”.Zanesljivo ne bom vec kupil avta, ki je v zlahti z VWjem.Pocasi bodo ljudje spoznali , da VW kvaliteta pocasi ampak zanesljivo pada.Vsega lepega je enkrat konec.

Se strinjam s tem da golf ni vec to kar je bil! Sam se veliko bavim z avtomobili in jih testiram in moram reci da je golf 1 in 2 se bil avtomobil!
To kaj pa zdaj delajo pa je res sama sramota! Sam vozim francoza (citroën) In ti povem da ne grem stran od te znamke! Tukaj se vedno kvaliteta nekaj velja! V svoje voznem parku mi stojijo.Dyane 6 let.79, cimos GA let 80, AX let 89 in BX let. 92! Tak mimogrede niti eden nima nobenega popravila razen rednih servisov!
Torej moj predlog: Probaj s CITROËNOM!

L.p. KoRn

citron se pokvari če ti samo pred hišo stoji

New Report

Close