Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Pomoč pri nakupu avtomobila

Pomoč pri nakupu avtomobila

Pozdravljeni!

Prebrala sem že več različnih forumov in testo pa se še vedno ne morem odločiti kateri avto izbrati. Zato prosim za pomoč.
Torej za kaj ga potebujem:
-vsak dan se peljem v službo in nazaj; skupaj 100km
-peljem se po lokalni cesti (ne po AC)
-razred majhen do srednje velik
-najpomembnejše: ČIM MANJŠA PORABA (saj so nam v podjetju zmanjšali potne stroške in je to nekako zame največji zalogaj letno)
-letnik vozila ni tako pomemben 2008 do 2012
-cena maksimalno 11.000

Mogoče ve kdo ali ima nova Kia Rio 1.1. dizel res porabo 3,2L? Ima kdo izkušnje s Corso, za katero tudi pravijo, da zelo malo porabi.

Prosim za nasvete in pripročila.

glede porabe avtomobilov (tudi manjših dimenzij) si lahko pogledate na: poraba.com;
glede na dejstvo da nimate AC je seveda 3.2l/100km utopija! če boste dosegli 5l/100km bo kar OK. Nočem modrovat okrog samih znamk, dodal bi le še to da v “ceno” km morate všteti seveda še ceno vozila, servisa in drugih priteklin (gum, tekočin..).

glede na 100km/dan je to cca 25k km/leto..
naredite si izračun za novega na 10 let in rabljenega (cenejšega kot 11k €) na 5 let..
še to, če ste iz kakšnih bolj mrzlih hribovskih delov (in NIMATE avta v garaži!!), vam znajo kakšne eksotične znamke dizlov delati pozimi težave, zato raje v tem primeru vzemite preverjene dizel mašine.

lp

se bolj nagibaš k novem al rabljenemu avtu?

Gorivo NIKAKOR ni glavni letni strošek, še posebej če človk dobi povrnjene stroške vožnje…tud 70 % povrnitve je še vedno ugodno …je treba upoštevat npr 15-20 letno dobo in kompletni stroški, z nabavo vozila, vzdrževanjem in zavarovanjem vred…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vem, da gorivo oz poraba ni vse. Zato se mogoče bolj nagibam k nakupu novega. Recimo Kia ponuja 7 let tovarniške garancije na vse (razen potrošni material). V tem primeru npr. če se kaj pokvari je v garanciji in tudi servisi niso tako dragi. Na drugi strani sem zelo skeptična glede nakupa rabjenega dizla, saj če se kaj pokvari, znajo biti stroški kar veliki-to me skrbi.

za 11jurjev dobiš male avte.
za tvojo kilometrino bi bilo boljš malce večji avto kr je udobnejši in dizla.

Tudi jaz bi ti tule raje rabljenega priporočal. Samo PAZI kaj kupuješ!!!

tale drrrr ekač je pameten kot vedno.
Ja, pri takšni kilometrini letno JE gorivo še vedno NAJVEČJI in GLAVNI letni STROŠEK (seveda, če ne upoštevaš morebitnih izjemnih dogodkov, kot npr. prometnih nesreč, izjemnih okvar…).
Noben drug posamezeni letni strošek nme presega stroška za gorivo.
Povračilo stroškov za vožnjo na delo pa ne pomenijo, da jih odšteješ od stroškov za gorivo, temveč od vseh stroškov za avto
Kar pomeni, da avto z nižjo porabo lahko pomeni kar precejšen prihranek v primerjavi z avtom z visoko.
Je pa seveda hkrati tudi res, da poraba ni edini strošek; tu je tudi vzdrževanje (beri popravila, redni servisi, pnevmatike…); registracija in zavarovanje,

Vsak avto stane oz vsakega je potrebno vzdrževati, gume, svervisi, zavarovanje…to je pri vseh, pri enih je dražje pri drugih malo manj…ampak tako ne kupujem avta nekega močnega avta, tako da me bo vzdrževanje prišlo približno isto….

tale drrrr ekač je pameten kot vedno.
Ja, pri takšni kilometrini letno JE gorivo še vedno NAJVEČJI in GLAVNI letni STROŠEK (seveda, če ne upoštevaš morebitnih izjemnih dogodkov, kot npr. prometnih nesreč, izjemnih okvar…).
Noben drug posamezeni letni strošek nme presega stroška za gorivo.
Povračilo stroškov za vožnjo na delo pa ne pomenijo, da jih odšteješ od stroškov za gorivo, temveč od vseh stroškov za avto
Kar pomeni, da avto z nižjo porabo lahko pomeni kar precejšen prihranek v primerjavi z avtom z visoko.
Je pa seveda hkrati tudi res, da poraba ni edini strošek; tu je tudi vzdrževanje (beri popravila, redni servisi, pnevmatike…); registracija in zavarovanje,[/quote]

BEDAK!! Povračilo stroškov za vožnjo je usluga firme oz. države, in če jaz zapravim bencina za 200 € mesečno, nazaj dobim pa 250, je strošek za bencin ne samo ničen, ampak profiten!!!

BEDAK!!! Precejšen prihranek je pri nabavni ceni avta, ne pa pri litru ali dveh razlike v porabi…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Sem kupila kio rio sedan in sem več kot happyyyy. 🙂 😛

a ti neimenovana83 si že kaj kupila?

Še dobro da si dodala :P, ker izključno to je Rio sekret…

New Report

Close