Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem mazda 5 žre preko 8l

mazda 5 žre preko 8l

kupili smo 5 let staro mazdo5, lepo ohranjeno, lepo se pelje. Po porabljenem 1. tanku goriva smo naračunali, da požre preko 8. Halo? Pa to je skoraj še enkrat več kot naša stara kripa (10 leta stara škoda fabia combi). Glede na primerjave, ki sem jih našla na netu, preko 7 ne bi smela žret.

Aha, je diesel. Kaj so možni vzroki?

Hvala za napotke.

če je dizel še ne pomen da ti je varčen. kok pa mate motor? kok konjev?

kaj ste prej vozil? kater motor je meu prejšn avto?

mazde so bile zmer požrešne vendar zanesljive

Ste prepričan, da znate varčno peljat avto? Če se po mestu furate velik potem poraba ni presenetljiva.

predvidevam da je melce težja od fabije, pa konjev tud ima nekaj več……

Tole je franko napisal za mazdo 5 1.8: Dovolj pazljiva in varčevalno nastrojena desna noga bi morala poskrbeti, da se poraba pri tej Mazdi5 nikoli ne vzdigne nad 10 litrov. Na daljših relacijah po avtocesti pa poraba znaša približno med 7 in 8 litri. vir: http://avto.over.net/testi/mazda5_1_8i_tx/

Za japonskega bencinarja z 1800 ccm in teže 1400 kg je 8 l majhna poraba….realna med 9 in 10 l…v primerjavi z mojim Volvičem 2400 cm , l. 99 in težo 1600 kg in porabo 9l tovarniško(v reali vozim med 7.5 in 8.5 mešane vožnje z 17 col felgam-original 15 col), je tale tvoja Mazda sekret od sekreta!!!! Vi kar kupujte jebene japonce…jaz osebno nikdar in nikoli!!! Precenjeni, nobene izbire na trgu, nobene izbire mašin, rabljenih delov zelo malo, kopij zelo malo, dizajn in ergonomija u pizdi, itd…. v glavnem , ADAC testi pred 15 imi leti so folku sprali možgane in od takrat naprej so japonci KAAAAOOOOO najmanj kvarljivi avti…kar pa je v današnjih cajtih največja avtomobilska LAŽ!!

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

lej drrr mogoče tale mazda ni ekonomična vendar dela pa precej ljudem brez težav, poznam kr neki lastnikov.

Imam mazdo5 že tri leta, kupil rabljeno ko je bila stara 2 leti z dizelsko mašino. Porabo imam v pol pol, mogoče malce več relacije zmeraj okoli osmih litrov.

@drrr v prvem stavku si vse povedal oz. odgovoril na vprašanje…..ampak kot ponavadi si nas moral ponvno razsvetliti glede dobrih in slabih avtov.

razloži nam zakaj si tako zagrenjen in obremnjen s tem kaj drugi vozijo, predvsem pa z japonci in da nikoli ne pozabiš omeniti “sekreta”, in sevda omeniti superiornost avta, ki ga voziš;
A misliš da koga to briga ?verejtno ne , sicer bi te vprašali.

PA še ena izven konteksta , ki te bo verjento spravila v dobro voljo -japonček za <30K€ je v družbi z……..v tako družbo pa so jo postavili, ne boš verjel ,angleži ……in to lastniki starodobnikov:

http://www.siol.net/avtomoto/novice/kratke/2012/08/kateri_danasnji_avtomobili_bodo_cez_petdeset_let_klasike.aspx

……..osebno, se sicer vedno razveselim tvojih postov, saj te je konec koncev , vedno zabavno brati in človeka spraviš v dobro voljo.

To je za vato te velikosti in starosti dokaj normalna poraba. Tile enoprostorci in SUV imajo šele v zadnjih letih varčnejše dizle, ki pa še vedno rabijo nekje med 6,5 in 7,5, pri čemer je poraba pri manjšem motorju včasih celo večja kot pri nekaj večjem (npr.1,8 l vs. 2,0) ,ker ga pač bolj pritiskaš

DRRR-kec, dej glavo v frižider! Ne, še bolje, dej jo v hladilno skrinjo!
Pa pokrov zapri za sabo.

Sem mislil s tem pol pol, da je pol relacije, pol mestne vožnje.

Sem mislil s tem pol pol, da je pol relacije, pol mestne vožnje.[/quote]

smo štekal, to je to za takšen avto.

Meni je takšna poraba za ta tip motorja in starost normalna, mogoč da spravte za liter jo dol. To bi pa moralo že pri različnem načinu vožnje se poznati.

Tako Mazdo sem imel 3 leta in je nekako žrla med 6,6 (manj praktično nikoli) in 8 litrov (pozimi na kratke, zaradi dogrevanja kabine od zunanjega grelca). Mazda ima še filter trdnih delcev, za katerega čiščenje se porablja nekaj goriva, tako so mi rekli na servisu takrat in to doda v povprečno porabo.

Še komentar na DRRRja – japonci so bili svoje čase res boljši kot danes, danes so dejansko zaspali, predvsem pri motorjih in izbiri. Niso ne slabši ne boljši. Tudi sam sem imel japonce, zdaj imam nemce. Lahko pa da bom nekega dne spet imel japonce. Je pa res Volvo pod Kitajci zadnje čase napredoval, a ne?

So pa po obnašanju na cesti zanimivipredvsem vozniki starih kao premium znamk, ki so za par jurjev kupili 15 let star luksuzen avto, s katerim se sami identificirajo…

FrenkF a si ti zihr meu bencinarja? al dizla 😀

…glede na to da govori o DPF potem je imel dizla.

Ne vem sicer kaj si hotel s tem povedat …če sem kupil luksuzen 13 let star S80 za 1500 €, še ne pomeni, da se moram preseravat na cesti…pač vozim toliko hitro kolikor cesta dovoljuje in se ne oziram na počasnele in posrance…gas in basta..

Lej pametnjakovič….takih mašin, kot so delali pred 10-20 leti Volvo,Mercedes, BMW in Audi, ne bodo delali nikoli več…tud nekatere japonce lahko porinem zraven…

Vse te njihove mašine so praktično neuničljive pri normalnem vzdrževanju..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

mislim da avto ni več pojmovan kot luksuzen ko je že tok star 😀

Hec stoletja!!!

Samo primer linkam….zdaj pa ta avto primerjaj npr. za NOVO Laguno,,,,

Kateri avto je zate še vedno luksuz???

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4999037&show=1

Pa kaj zaboga bedaki ne zastopte??? Ko bo mečka stara 25 let in bo že oldtimer, bo MOOOOGOOOOOČE Kia spackala kakšen avto s takšno opremo kot jo ima mečka…ampak dvomim…

še zmeraj je star avto, žal.

pa verjamem da se ta mb dobr pele. sem nekaj časa vozil e klaso pred 3 leti. vendar novo je novo. pa pustmo ob stran kaj se splača ali kaj ne… kupiš tisto kar te zadovolji.

New Report

Close