Mehansko varovanje?
Kot dodatno oviro lopovom razmišljam o mehanskem varovanju za avtodom s katerim planiramo potep po Italiji; ker ni naš, ne bi bil rad odgovoren za kakšno nepredvideno izginotje…
Zdaj pa – razmišljam o tistem drogu, ki se zaklene čez volan ali pa o drogu/kljuki ki skupaj zaklene zavoro in volan. ALi obstaja še kaj smiselno podobnega – in predvsem učinkovitega (in ne posebej dragega)?
Kaj od omenjenega je učinkovitejše?
In za zraven še če kdo ve – kje se te zadeve kupi (ali je tudi možno kje na netu) in koliko okvirno stanejo?
Hvala!
Dobro se je zavedati, da nekdo, ki ima plan, da ukrade avtodom ali avtomobil ga bo. Avtodome pa večinoma oropajo in ne ukradejo celotnega vozila.
Alarm proti vlomu in z blokado motorja je itak noter. To niti ni problem – in če vlomijo ter odnesejo obleke, radio in še kaj to še zdaleč ne dosega cene celega avtodoma, če slučajno izgine.
Proti temu zadnjemu bi se rad zaščitil kolikor je le mogoče. In ja, seveda je jasno, da če se kdo zapiči ravno v tega, ga bo prej ali slej tudi odpeljal – ampak rad bi dosegel, da to ne bo tako enostavno in bi zato raje kakšnega drugega – če že.
Torej se vračamo k prvotnemu vprašanju… ve kdo kaj?
Mehanske varnostne naprave so:
– Kljuke za zaklepanje volana in enega izmed pedal
– Volanski drog
– Ključavnica za menjalnik
– Ventil s ključavnico za blokiranje zavor
– Skrito stikalo za prekinjanje vžiga motorja ali prekinjanje delovanja črpalke za gorivo
Elektronske varnostne naprave:
– Alarmna naprava s sireno in zvočnim opozarjanjem ter blokado motorja
– Blokada motorja
– Blokada drugih elektronskih sklopov, ki preprečujejo zagon vozila
– Sistemi za nadzor gibanja vozila
Več o tem tu: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/varnost-osebnega-premoenja/465
Evo… kar sem želel sem dobil v Doop Car-u. Sem imel srečo in pobral še zadnji komad iz stare zaloge…
Prvič slišim za to.[/quote]
Za tole zadevo so pa na veliko delali reklamo par let nazaj. Vgradijo ti pod prestavno ročico – in ko zakleneš avto (z lastnim pogonom) sigurno ne gre več nikamor. Samo če se prav spomnim, ni bilo ravno poceni…
Bistvo teh je res, da odganjajo potencialne tatove, saj ko že enkrat poškoduje avtomobil, da pride vanj in potem ugotovi, da je zavarovan je že prepozno, škoda je povzročena.