kupujem nov atvo, kako se odločiti?
Ker ste tukaj zbrani stručkoti glede avtomobilistike, sprašujem tukaj. Imam 9 let starega Getza, ki pa bi ga prodala in kupila nov avto. Cena naj bi se gibala nekje od 9000 – 13000€. Naj bi bil manjši, za mestno vožnjo, drugi avto pri hiši, družinskega imamo Outlanderja. Avto bosta razen mene vozila tudi oba odrasla sinova (18 in 22) in občasno mož, oba sicer dobra šoferja, vendar rada hitro vozita, zato želim varen avto. Poleg tega bom avto imela dokler bo trajal, zato bi želela takega, ki se čim manj kvari in zdrži vsaj 10 let.
Gledai smo od Chevroleta Aveo, veliko dodatne opreme, lepo se vozi (testna vožnja), vendar se bojim, da bo imel kakšne napake in ga bom morala popravljat kar naprej. V vidu imamo tudi od Toyote novi Yaris, Polo, VW ter C2, Citroen. Morda bi prišel v poštev še kakšen v tem rangu?
Kaj priporočate, predvsem me zanima to, da mi ne bo treba popravljati avta vsaj 8 let, razen rednega vzdrževanja, da ima torej renome dobre mašine.
Hvala za mnenja.
Jaz imam same Italijane in sem zelo zadovoljna. Tebi bi priporočala kakšne od naslednjih, ker so športni in atraktivni, varni, izgledajo in pač ja, primerno za po mestu. Pa cena se mi tudi zdi sprejemljiva.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5326285&show=1
To sem svetoval iz vidika, da zakaj bi menjala če je navajena znamke. Kje ima kaj postavljeno. Filozofija je pri vsaki znamki svoja in če človeku odgovarja, zakaj bi menjal. Seveda pa gre lahko na boljše ali celo slabše.
Vendar menim da če bo ostala na Hyundaju bo zadovoljna in presenečena nad napredkom znamke.
sama sem voznica passata karavana in me mali avtomobili sploh ne zanimajo ,svetujem vsekakor nakup nemca ,golf ali polo.vozila sem tudi noveka fiat punto in c4,pa se mi zdijo ti avti nekako tanki,ne vem kako naj se izrazim,že ko zapreš vrata na puntotu slišiš da ni to ravno nekaj,čeprav pa zelo dober dizajn in udobje,pa tudi ob normalni uporabi mislim da bi zdržal,Toyota yaris-dobri varnostni testi,saj za starejše vem da so jih ljudje vozili v nedogled.Za korejce pa ne vem ,je red ta i30 lep za pogledat ampak čeprav sem ženska-pes in avto morta bit nemška.Lep pozdrav in dobro odločitev.
Lej, tukaj ni nobenih stručkotov vključno s testnim voznikom, prav nobenih. So zgolj in samo raznorazni pametnjakovići. Ne poslušaj jih in ne sprašuj jih ničesar, saj samo nakladajo in DRRR-kajo.
Kupuješ zase in za svoj denar, torej kupi tisto, kar je tebi všeč, ne tisto kar je drugim.[/quote]
O, glej kdo se oglaša. Pa potem daj ti svoje mnenje. Uporabnica je prosila za mnenje in ga je dobila. Kot se na forumih spodobi različne komentarje. Če ti ni všeč,… adijo ! 😉