Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem uničena ročna

uničena ročna

Ali je res, da se pozimi ročne ne sme zategnit, ker se potem zaradi mraza uniči?

Se lahko zgodi ja….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Uniči se ravno ne – ti pa lahko zamrzne in potem ne moreš odpeljat.

Oz. če z zategnjeno/primrznjeno odpelješ… potem se bo uničilo/skurilo marsikaj.

Hvala.In koliko me bo prišla ta zadeva-ročna, na Alfi?

in zakaj bi uničila pozimi ročno poleti pa ne? uničiš jo samo v primeru da jo pzabiš odtegnit, če pa je ročna odtegnjena in zavore ne popustijo pa moraš iti itak na servis, ker je problem v zavornih cilindrih, je pa spet odvisno ali imaš zadaj kolutne ali bobnaste zavore, če bobnaste zavore nso redno vzdrževane (odpraševanje) boš imela probleme, tako poleti in pozimi…strošek pa, če gre za bobnaste in je treba menjat obloge in cilindre z delom cca 100 evrov, + žica ročne če je slaba, kolutne pa, če ti gre cilinder je strošek neprimerno večji .. za kater model alfe se gre?

147 1,6 sparks. Na tehničnem so rekli, da ročna ne prime enakomerno, zato ga niti naredila nisem, peljala sem se normalno, enkrat sem pozabila ročno odtegnit in sem zapeljala cca 3 metre preden sem ugotovila.:(((

zaradi treh metrov nisi ročne uničila, tako da se ne rabiš sekirat, če ti ne prime enakomerno je lahko fuć žica ročne ( ni velik strošek, cca 60 evrov z menjavo), ampak po vsej verjetnosti je fuč zavorni valj( kolikor vem ima 147 zadaj kolutne zavore),,nove zavorne klešče so cca 300 evrov, obnovljene pa dobiš za okrog 160 evrov, 8+ zavorne obloge če so slabe in v najslabšem primeru še zavorni koluti), …pojdi na servis naj pogledajo v čem točno je problem, včasih pa je treba samo sneti dol zavorne klešče, malo razmajat zavorni cilinder, namazati vodila pa zadeva funkcionira..

takole, da se ne boš preveč žrla, 95% je težava v žici ročne, če menjaš obe te ne more stati več kot 60 evrov in nisi ti kriva, je pogosta težava na 147,tvoja alfa ni ne prva ne zadnja kjer se bodo menjale
lp

Hvala flashgordon, očitno še obstajajo ljudje, ki pomagajo brez da bi pametovali. Vse dobro ti želim.

New Report

Close