Zamrznjeno steklo na avtomobilu.
Danes, ko sem spet z bančno kartico drgnil zamrznjeno steklo na avtomobilu, sem pomislil na sistem pri Fordu. Več o njem tu: http://avto.over.net/aktualno/zanimivosti/quickclear_za_ogrevanje_vetrobranskega_stekla/
Sistem je pozimi res odličen, vendar mene poleti ob določenih kotih sonca malce moti. Ne vedno, občasno pa že. Ker načeloma testne avtomobile vozim en teden ne vem kako bi se navadil na to na daljše časovno obdobje.
Torej, tisti, ki imate Forde s tem steklom, vas motijo tanke žičke na prednjem steklu? Kako ste zadovoljni s hitrim odtaljevanjem?
Ostali, kako rešujete zjutraj zamrznjeno steklo?
Saj isto težavo imam vedno tudi sam. Zaženem avto in se odpeljem. Potem pa na kakšnem semaforju, med čakanjem, opazim te črte in si jih ne morem izbiti dokler ne grem spet iz avta ven. 🙂
Samo, ko imam Forda na testu (mislim, da imajo tudi Mazde to). A ti sporočim termine kdaj bo spet kakšen na testu? 🙂
Par let vozila Mondeo in ta sistem gretja sprednjega stekla je super, nobenega drgnjenja stekla pozimi. Odtajalo se je hitro in učinkovito.Teh žičk tam spredaj pa skoraj ni bilo opaziti, mene ni motilo v nobenem letnem času. Sedaj pri Hondi tega sistema ni in mi je kar malo žal, no ampak res imam sedaj avto v garaži:-)
Tvegata, da vama poči šipa.
Poskusi – daj v zamrzovalnik kozarec in čez nekaj časa vanj vlij vročo vodo :(([/quote]
Jaz dam toplo, ne zelo vročo.[/quote]
Natočim kake 3 litre “vroče”- pri našem kuh. bojlerju, ki nikoli ni na ful, to pomeni liter in pol tople in ostalo mlačna. Mislim, da ne tvegam veliko, pa še najhitrejša varianta je, seveda ne za tiste, ki morajo vodo dol nosit iz kakega 10. nadstropja (pa še tisti bi lahko npr. nosili v plastenkah).
Jaz sem tista, ki ga pokrivam z deko. Kadar so res ubitačne temperature. Najmanj -3…..
Pokrijem vetrobransko steklo, haubo in sprednje luči.
Zjutraj najprej dam deko dol in jo obesim v drvarnico – 5 m stran jo imamo. Nato zaverglam avto in dam gretje, ventilacijo na maksimum.
Zaprem vrata in s strgalko očistim bočne šipe. Na zadnji imam žičke….pa vseeno malo podrgnem.
Nato se vsedem že v topel avto, ni zarosenih šip………….in speljem. Veselo na naše ceste, s še bolj ‘veselimi’ sovozniki!!
Pa zmeraj si naštimam eno dobro musko…………….