Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Avto za 3.000-4.000 EUR kateri?

Avto za 3.000-4.000 EUR kateri?

Trenutno imam še starejšega in bo kmalu kripnil. Potrebujem predvsem oziroma izključno za mestno vožnjo. Malo brskam za Peugeot 206, Citroen C3, Clioti mi niso všeč, Golfa nebi, mogoče Hyundai Getz. Porabo imajo majhni avtki

Prosim za nasvete in mnenja. Hvala.

Za mestno vožnjo ne potrebuješ avta: pojdi na bus.

Nissan micra.

Je pa za ta denar res toliko malih mestnih avtkov, da si lahko zmišljuješ, kaj ti je bolj všeč, verjetno tudi barvo. Punto, fiesta, corsa, yaris …

Hyundai Getz-a odsvetujem, sicer OK avto, toda poraba zelo velika, za mestno vožnjo najmanj 9.

C3 je zakon…al pa C2…majhna poraba, luštn avto.

Jaz sem si kupila pred mesecem micro > http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo_doma_nissan_micra/ Sem zelo zadovoljna. Želela bi le drugo barvo, vzela sem preveč dolgočasno 🙂

Moj 14 let star Clio ima pri mestni vožnji porabo od 5,8-6,6 l/100km odvisno od letnega časa. Naslednji bo tudi Clio za isti razpon denarja kot pri tebi. seveda ga pa ne bom kasko zavarovala. In če bom kaj razbila (luč, ipd) dobiš za male denarce rezervne dele. Kar se za Hyundaia ali Nissana ne more reči….

malce prihrani pa kupi i20

recimo takega http://avto.over.net/testi/hyundai_i20_1_4_dynamic/

Jaz sem spomladi kupila Seat ibizo, letnik 2003, 1.9 SDI (zeloooooooo majhna poraba) za 3.600 eur. Sem zelo zadovoljna, poraba mala, se ne kvari, zamenjala le pnevmatike in zavore. Sedaj pa čaka še mali servis (olje, filter,..).Aja, pa deli tud zelo dostopni.

In zeloooooooo švoh motor… SDI je za tiste ki res ne gledajo na zmogljivosti čisto nič, v tem primeru je za neko normalno vožnjo brez prehitevanj ok.

Drugače pa bi od zgoraj naštetih pogledal za peugeot 206…

In zeloooooooo švoh motor… SDI je za tiste ki res ne gledajo na zmogljivosti čisto nič, v tem primeru je za neko normalno vožnjo brez prehitevanj ok.

Drugače pa bi od zgoraj naštetih pogledal za peugeot 206…[/quote]

Tud men ni jasno kako si je VW še leta 2003 privoščil tako polomijo od mašine, ki jo je že zdavnaj povozil cajt…s tako mašino sI ne bi upal traktorja prehitet, kaj šele it na AC…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kljub vsemu pa Clia ne moreš primerjati s Hyundaiem in Nissanom, ker enostavno ni primerjave. Najdražji servisi so pri Renaultu. Veš, zakaj? Ker se najbolj kvarijo 🙂

Sama imam tudi zelo dobre izkušnje z R cliom. Udoben, varčen, ne kvari se.
No, me pa res zanima v čem Hyundai Getz prekaša R Clia? Kolikor vem, ima višjo porabo in nedvomno je vzdrževanje dražje, že zato ker je azijski. Glede udobnosti pa francozi itak že pregovorno prednjačijo. Torej?

Sama imam tudi zelo dobre izkušnje z R cliom. Udoben, varčen, ne kvari se.
No, me pa res zanima v čem Hyundai Getz prekaša R Clia? Kolikor vem, ima višjo porabo in nedvomno je vzdrževanje dražje, že zato ker je azijski. Glede udobnosti pa francozi itak že pregovorno prednjačijo. Torej?[/quote]

SO prednjačili!! Zdej so podn…neudobni zici, slaba lega na cesti, itd…
Sploh pa ne omenjaj udobnost v klijotu…očitno se ti niti ne sanja kaj pomeni udobnost…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Pa zakaj si ti drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………….. tako nesramen in nesrečen? Vsak človek ima pač svoje mnenje. Prav je, da poveš svojega, vendar ne na tak način, da žališ vse povprek. Poglej odgovore Iztoka. Ima svoje mnenje, vendar ni žaljiv.
Tudi tvoje odgovore radi preberemo, vendar včasih se sprašujem, pa kaj je s tem človekom…..?

A zakaj?? Ker velika večina vse življenje drži ene sekretarske firme in po možnosti majhnih avtov in po možnosti NOVIH avtov…nikol pa niso vozili ne BMW-ja, ne MB-ja, ne Audija, ne Saaba, ne Volvota, ne VW-ja….taki nimajo kej svetovat in pametovat, ne o udobnosti, ne o NEkvarljivosti, ne o šparanju pri nafti,, ne o računici, ne o stroških vzdrževanja, ne o ničemer…
Slovenski klišeji kar se tiče kupovanja novih in menjavanje rabljenih avtov pa vemo kakšni so….to je možno izključno v naši deželici…

New Report

Close